I denne landsbyen kan du være i ei uke for å oppleve alle attraksjonene

2500 innbyggere, men har en million overnattingsgjester.

SNØ HELE ÅRET: Snow-Dome i Bispingen har en 300 meter lang bakke for å kjøre slalåm. Foto: BISPINGEN TOURISTIK/SNOW-DOME
SNØ HELE ÅRET: Snow-Dome i Bispingen har en 300 meter lang bakke for å kjøre slalåm. Foto: BISPINGEN TOURISTIK/SNOW-DOME Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En liten landsby i Tyskland med ikke engang 2500 innbyggere, men likevel har Bispingen nettopp feiret en million overnattingsgjester.

Det har en grunn: I Bispingen, som ligger sør av Lüneburger Heide mellom Hamburg og Hannover, finnes det så mange attraksjoner at du kan godt være der i en uke for å oppleve alt.

Det var i begynnelsen av 90-tallet, da Center Parcs åpnet sin ressort «Bispinger Heide» og turismen kom til landsbyen. Badelandet, som du kan besøke uten å overnatte i Center Parcs, er kanskje den morsomste i hele Tyskland.

Morsom kunstig elv Det finnes mange planter, så hele hallen er veldig grønn. Barn og voksne kan ha det gøy på fire forskjellige sklier, i et bølgebasseng, et lagunebasseng, et utebasseng og på en lekeplass.

BADEGØY: Aqua Mundo i Center Parcs har alle typer basseng. Foto: BISPINGEN TOURISTIK/CENTERPARCS
BADEGØY: Aqua Mundo i Center Parcs har alle typer basseng. Foto: BISPINGEN TOURISTIK/CENTERPARCS Vis mer

Høydepunktet er ei kjempelang kunstig elv. Du følger vannet opp og ned, rundt omkring, uten at du kan gjør så mye annet enn kose deg med fosser og bølger.

Selvfølgelig har de også mer avslappende attraksjoner som boblebad eller massasje.

Gøy på gokart bane og i snøen Noen år etter at Center Parcs hadde etablert seg i Bispingen, åpnet «Ralf Schumacher?s Kart & Bowl». De har en gokart bane ute, som er 1000 meter lang og litt mer for viderekomne, og en inne, som er 600 meter lang.

For dem som ikke behøver så mye adrenalin finnes det også seks bowlingbaner med moderne utstyr.

Bispingen

• Bispingen i Lüneburger Heide i Niedersachsen ligger 45 minutter unna Hamburg og en time unna Bremen.

• Norwegian og German Wings flyer fra Gardermoen til Hamburg, Ryanair flyer fra Haugesund til Bremen. Derfra er det lettest å leie bil, du må bare kjøre ned motorveien A7 til avkjøring Bispingen. Det er også mulig å ta tog og buss, men fra Hamburg tar det 2,5 timer.

• Mer informasjon finner du på www.bispingen-touristik.de. Siden er på tysk.

Når du vil ha litt mer eventyr enn på kartbanen, får du prøve deg på firhjulingbanen. Sandbanen er 500 meter lang og har mange svinger.

De som har lyst til å stå på ski uten å reise for langt, kan kose seg i Snow Dome. Den ble åpnet allerede i 2006, men oppusset i 2013. I Snow Dome er det en bakke som er 300 meter lang og 30 meter høy, en barnebakke, en akebakke og en snow park, hvor det er mulig å prøve seg med triks på ski og snowboard.

Huset står på hodet «Det gale huset» (»Das verrückte Haus») kaller de den nyeste attraksjonen i Bispingen. Huset er galt fordi det står på hodet. Faktisk er det det første huset som ble bygd helt vanlig, men snudd etterpå.

I rovfugl-parken («Greifvogelpark Bispingen») blir besøkende kjent med 200 fugl, folk faktisk kommer ganske tett på 40 av dem. Ei kvinne ta folk med i 90 minutter og forteller mer om fuglene og hvordan de lever.

MOTOSPORT: Gokartbanen er oppkalt etter Formel1-fører Ralf Schumacher. Foto: BISPINGEN TOURISTIK/KART&BOWL
MOTOSPORT: Gokartbanen er oppkalt etter Formel1-fører Ralf Schumacher. Foto: BISPINGEN TOURISTIK/KART&BOWL Vis mer

«Iserhatsche» er navn på et jaktslott. Du kan både besøke slottet og se gamle troféer fra jakt der, men også kose deg i naturen. Det finnes noen sjøer og kunsthistoriske landemerker, hagen er 230.000 kvadratmeter stor.

Du som vil være aktiv i naturen, men ikke trenger så mye adrenalin likevel, kan prøve Heidschnuckenweg, som er en tursti som følger 223 kilometer gjennom hele Lüneburger Heide. På veien ligger det kulturelle områder og fin natur.

87 grader i berg-og-dal-bane Bare 15 kilometer unna Bispingen ligger et av de mest besøkte stedene i Tyskland: fornøyelsesparken Heide Park med så mye som 41 attraksjoner. Det er mest familier som drar dit, men Heide Park har også noen store, morsomme berg-og-dal-baner.

Helt nytt er «Demonenes flytur» («Flug der Dämonen»), som åpnet for omtrent to uker siden. Det er faktisk den første «Wing Coaster» i Tyskland, som betyr at passasjerene sitter ved siden av skinnene, slik at de ikke har noe over eller under seg.

SANDBANE: Sett deg på firhjuling og kjør på sandbane. FOTO: BISPRINGEN TOURISTIK / QUADBAHN
SANDBANE: Sett deg på firhjuling og kjør på sandbane. FOTO: BISPRINGEN TOURISTIK / QUADBAHN Vis mer

Ny og spennende er også «Blekkspruten» («Die Krake») fra 2011, som har en fall av 87 grader. «Blekkspruten» er den første «Dive Coaster» i Tyskland. Det finnes også en berg-og-dal-bane hvor føttene henger i luften, men også noen saktere karuseller til barn.

Hvis du kjører 20 minutter nordover, finner du en attraksjon til, som heter «Viltpark Lüneburger Heide». 1000 dyr, 120 forskjellige arter, bor der. Selv om de har både tiger, bjørn og hvit leopard, er parken ikke slik en zoologisk hage, fordi de fleste dyrene får leve naturlig i området.

FALL: Folk på Gyro-Drop-Tower Scream i Heide Park. Foto: HEIDE PARK
FALL: Folk på Gyro-Drop-Tower Scream i Heide Park. Foto: HEIDE PARK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer