I dette bassenget kan du høre på musikk under vann

Om du er villig til å bla opp noen tusenlapper vel og merke.

(Dagbladet God torsdag):
Om du virkelig vil koble av i ferien, og er villig til å bla opp tusenlappene, kan et opphold på luksusspa være noe for deg.

Europas beste I reisemagasinet Condé Nast Travellers kåring av de 60 beste spaene i hele verden, er Europa sterkt representert.

Best blant de europeiske er spaet ESPA i Riga, som endte på en fjerdeplass i kåringen.

Her kan du boltre deg over seks etasjer, i store svømmebasseng, badstuer og behandlingsrom med ulike varianter av ansikts- og kroppsbehandlinger.

Naturlig lys England har flere på lista, blant annet The Spa, Coworth Park i Ascot.

ENGLAND - Spa, Coworth Park:Spaet i Ascot er omgitt av grønne parker. Noen av høydepunktene er innendørs svømmebasseng med undervannsmusikk, terrasse med solsenger og aromatisk damprom. Pris: 50 min. aromaterapi for kropp, 800 kroner. Reiseeksempel: Oslo - London, 399 kroner med Norwegian i juli. Tog i 80 min., 160 kroner. Alle foto: SPAENE
ITALIA - Verdura Spa:Her brukes olivenolje, sjøgress, gjørme og sjøvann fra Sicilia, hvor spaet ligger. Her er blant annet svømmebasseng, bassengbar, tyrkisk bad og skjønnhetssalong. Pris: Én time steinmassasje, 980 kroner. Reiseeksempel: 2065 kroner for fly Oslo - Sicilia, Palermo med SAS og Alitalia i juli.
ENGLAND - Herb House SpaMye av det som brukes i behandlingene dyrkes i urtehagen på takterrassen. Spaet i Hampshire frister med blant annet utendørs dampbasseng og solterrasse for meditasjon. Pris: Steinmassasje, kropp og ansikt i 90 min., koster 1150 kroner. Reiseeksempel: Oslo - London, 537 kroner med Norwegian i juli. Buss i 105 min., 180 kroner.
LATVIA - ESPA:En spa-kjede som finnes flere steder i verden. Spaet i Riga har seks etasjer, et stort svømmebasseng med bar og badstu med glassvinduer. Velg enkeltbehandlinger eller en hel dag. Pris: 50 min. aromaterapi for kropp, 670 kroner. Reiseeksempel: 361 kroner for fly Oslo - Riga med Air Baltic i slutten av juli.
FRANKRIKE - Spa, Hotel George V:Alt med dette spaet i Paris er majestetisk, ifølge Condé Nast Traveller. Med tapeter som ligner malerier og store massasjesenger, er det nok enkelt å føle seg kongelig ved Four Seasons- hotellet. Pris: Steinmassasje i 50 min., 1500 kroner. Reiseeksempel: 789 kroner for fly Oslo - Paris med SAS i slutten av juli.
ENGLAND - ESPA Life, Corinthia Hotel:Ved Trafalgar Square i London får du blant annet basseng, private spa-suiter, neglestudio og damprom over fire etasjer. I likhet med resten av hotellet er spaet veldig eksklusivt. Pris: To timer kroppsbehandling med skrubb, koster 1970 kroner. Reiseeksempel: 399 kroner for fly Bergen - London med Norwegian i slutten av juli.
SKOTTLAND - Spa, Gleneagles Hotel: Spaet ligger på landsbygda i Perthshire og har et stort utvalg behandlinger for ansikt og kropp. Først må du i samtale med behandleren, for å skreddersy et opplegg for dine behov. Pris: Aromaterapi, 55 min., 850 kroner. Reiseeksempel: 407 kroner for fly Torp - Edinburgh med Ryanair i juli. En times togtur videre koster rundt 120 kroner.

Her står økologiske produkter på behandlingsmenyen. Bygningen er laget slik at så mye naturlig lys som mulig skal slippe inn.

Noen av høydepunktene er innendørs svømmebasseng med undervannsmusikk, terrasse med solsenger og aromatisk damprom.

Sjekk reisemuligheter, pris og få mer informasjon om spaene i bildeserien øverst i saken.

Denne saken ble først publisert i Dagbladets magasin God torsdag.

Mer fra God torsdag finner du her.

ENGLAND: Coworth Park-spaet i Ascot er omgitt av grønne parker. Noen av høydepunktene er innendørs svømmebasseng med undervannsmusikk, terrasse med solsenger og aromatisk damprom. Foto: SPAET
ENGLAND: Coworth Park-spaet i Ascot er omgitt av grønne parker. Noen av høydepunktene er innendørs svømmebasseng med undervannsmusikk, terrasse med solsenger og aromatisk damprom. Foto: SPAET Vis mer