I dette danske slottet fra 1846 blir du tatt i mot av en «engelsk» hovmester med flosshatt og bobler i glasset

I et hvitt herskapshus bare en kort kjøretur fra København sentrum, venter en liten bit Storbritannia.

 BOBLENDE VELKOMST. Med flosshatt, skinnende knapper og litt boblende i glasset, ønsker Jens Wittrock gjestene velkommen til Kokkedal Slott. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst
 BOBLENDE VELKOMST. Med flosshatt, skinnende knapper og litt boblende i glasset, ønsker Jens Wittrock gjestene velkommen til Kokkedal Slott. Foto: Torild Moland / Magasinet Reiselyst Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Te? Kaker? En drink? spør bartender og servitør Martin Reckendorff og setter frem et tre etasjers sølvfat med scones, kaker, snitter, makroner og små sjokolader.

Søndags «afternoon tea» på Kokkedal Slott er som en liten bit av det herskapelige Storbritannia, med føosshattkledd velkomst, fløyelsgardiner og overdådig innredning.

Vakre omgivelser

Utenfor de høyreiste vinduene strekker slottets hage seg helt ned til havet, og ved inngangspartiet ønsker Jens Wittrock velkommen.

– Her vil dere få det kjempefint, lover han, og anbefaler en spasertur i slottets gigantiske hage, eller en sykkeltur ned til havet.

For det kan jo godt hende vi trenger å bevege oss litt når kaker og te er inntatt.

Lang historie

Kokkedal slott ble bygget i 1746, men det eneste originale i dag er husets kjeller der restaurant Slotskælderen ligger. I 2011 ble det totalrenovert og åpnet for hotellgjester.

De gamle stallene er gjort om til hotellrom, og i en egen avdeling har «Spa by Sodashi» fått plass. Spaet ble kåret til årets spa 2016 under Danish Beauty Awards, og byr på to badstuer, kaldkulp og et trivelig bassengområde. Nyt livet!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer