I dette hullet kom musa inn

Rådene som virker, også til neste år.

MYKT SKJELETT: Ser du inngangen? Et kvisthull klarte musa å presse seg gjennom. Vi satte ut felle. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO
MYKT SKJELETT: Ser du inngangen? Et kvisthull klarte musa å presse seg gjennom. Vi satte ut felle. Foto: BRYNJULF BLIX / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Mus søker seg til lune steder med tilgang på mat, og da er menneskeboliger et naturlig valg. Spesielt boliger der det er mange åpninger og lett adkomst uten å måtte vise seg for de farlige menneskene, eller enda verre - kattene deres.

Erfarne huseiere og musejegere forteller oss at når en musefamilie slår seg til i et hus, så markerer de dette som sitt område, slik at andre mus må finne andre steder å slå seg til.

Derfor vil du kunne løse problemet for en periode, med en aktiv innsats for å få tak i musene kombinert med tilsvarende innsats for å tette de fleste tenkelige adkomstveier. Neste høst og vinter kan du slik være bedre forberedt for en ny museinvasjon.

Se hva han fant i veggen ved oppussing av huset fra 50-tallet

Kommer seg inn nesten over alt Nye hus er mye tettere enn eldre hus, først og fremst for å få bedre isolasjon. Dette gjør det vanskeligere for mus å finne veier inn i vegger, skap og boder.

Eldre hus og særlig hus som har blitt bygget på og bygget om hist og her gjennom mange tiår har både sprekker og åpninger hvor musa ikke har problemer med å komme seg inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer