I disse bilene skjuler det seg to rom og kjøkken

Det er mulig å dra på campingferie uten telt eller bobil.

IKKE VANLIGE BILER: Dette er ikke to vanlige kassebiler. De inneholder nemlig to rom og kjøkken, og brukes til å reise rundt på hjulferie. Foto: ÅSE HOLTE
IKKE VANLIGE BILER: Dette er ikke to vanlige kassebiler. De inneholder nemlig to rom og kjøkken, og brukes til å reise rundt på hjulferie. Foto: ÅSE HOLTE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hvis du innreder din egen bil eller buss, har du ubegrensede muligheter til å sette personlig preg på campinglivet. Det er fullt mulig å dra på camping uten telt, vogn og bobil.

Å nei, skal vi inn i den blikkboksen igjen, tenker Tor Hvamen noen ganger når han og kona, Inger Johanne Rasmussen, returnerer til kassebilen Toyota Hiac etter en utfartsdag til fots.

Føles stort - Men så slår vi ned bordet, finner fram noen vinglass, tenner stearinlys og rommet eser ut. Det føles plutselig stort.

Inger Johanne ser på mannen og nikker:

- Ja, når man trekker for gardinene, blir det nesten en annen verden.

Ekteparet har våknet opp i kassebilen med både Toscana, Wales og Lofoten utenfor bilvinduet. Nå er de inne i sitt 18. år med selvinnredet campingbil.

Funksjonell bil - Da vi kjøpte den første tenkte vi at det var å kaste bort verdens beste anledning hvis vi ikke innredet den, fortsetter Inger Johanne.

Utfordringen var at de ville bruke kjøretøyet til frakt i tillegg.

- Vi er kunstnere begge to, så det er viktig å ha en bil vi kan bruke når vi skal ha utstillinger for eksempel. Og når vi er ute og reiser er det fantastisk å kunne kjøpe med ting hjem som mat, møbler og bøker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer