I grillmesterens hamburger er det bare ett krydder: - Blir perfekt hver gang

Burgeren blir best om du jobber lite.

PERFEKT: Vil du unngå at hamburgerne blir harde, ikke jobb for mye med deigen, råder grillkongen Craig Whitson. Foto: ALF OVE HANSEN
PERFEKT: Vil du unngå at hamburgerne blir harde, ikke jobb for mye med deigen, råder grillkongen Craig Whitson. Foto: ALF OVE HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

Dårlige ingredienser gir kjip burger. Så enkelt er det.

Men hvordan får man en god hamburgerdeig?

Grillproffene Craig Whitson og Jan Ivar Nykvist deler sine råd.

Whitson kverner ofte kjøttdeigen selv. Da får han de kjøtttypene han ønsker.

Kan du ikke kverne, spander kjøttdeig av god kvalitet, er rådet. Nykvist kverner av og til. Noen ganger kjøper han ferdige burgere på steder han vet hva han får.

Mest høyrygg

Kvier du deg for å gå i slaktebutikk, er du i godt selskap. Det er ikke alltid lett å vite hva man skal ha.

Bor du ved en slakter eller en butikk med kjøttdisk, har du handelista her: Masse høyrygg, noe oksebryst og noe ytrefilet.

Men ingen regel uten unntak:

- Gode burgere kan også lages av både svinekjøtt, lammekjøtt, kvernet kylling eller kalkun, og vilt, alene eller i forskjellige blandinger, sier han.

- En perfekt blanding er 80 prosent kjøtt og 20 prosent fett. Det gir god smak, sier Whitson.

Jan Ivar Nykvist, Norgesmester i grilling og aktuell med grillboka «Glød» , er også høyrygg-fan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer