Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

I hvilket land får du mest igjen for pengene i ferien?

Send inn spørsmål til Dagbladets reiseeksperter.

REISEEKSPERTPANEL Lege Gunnar Hasle fra Reiseklinikken i Oslo, redaktør i Reiselyst Torild Moland, seniorrådgiver i Forbrukerrådet Elise Marie Korsvik, og flykaptein i SAS Knut Berger, vil framover svare på spørsmål fra Dagbladets lesere. Foto: HANS ARNE VEDLOG
REISEEKSPERTPANEL Lege Gunnar Hasle fra Reiseklinikken i Oslo, redaktør i Reiselyst Torild Moland, seniorrådgiver i Forbrukerrådet Elise Marie Korsvik, og flykaptein i SAS Knut Berger, vil framover svare på spørsmål fra Dagbladets lesere. Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Fra i dag kan du sende inn spørsmål til Dagbladets reiseeksperter.

(Dagbladet): Lurer du på om det er smart å ta med barna på safari? Hvorfor du må ta reisevaksine? Hva du har krav på dersom hotellet på drømmereisen ikke har den utsikten du ble lovet? Eller rett og slett hva som skjer når det er turbulens når du er ute og flyr?

Nå har Dagbladet fått sitt eget reiseekspertpanel.

En reiselege, en reisemagasinredaktør, en jurist og ekspert på forbrukerrettigheter, og en flykaptein, står nå klare til å svare på dine spørsmål, slik at du er så godt forberedt som mulig når du skal ut på tur.

Send inn spørsmål Én gang i uka vil én av reiseekspertene gjennom én eller flere saker på Dagbladet.no, gi svar på utvalgte spørsmål fra leserne.

Ekspertpanelet består av:

Torild Moland (41) Moland er redaktør i Reiselyst, tidligere Zine travel, noe hun har vært i fem år. Før det reiste hun jorden rundt i egen seilbåt i tre år.

Hun har jobbet som journalist i både NRK og VG, og vært informasjonsrådgvier i WWF.

Moland kan svare på det meste om å reise rundt i verden: Som å reise med barn, om å reise langt avsted til eksotiske reisemål, og generelle og mer konkrete tips om alt fra land til hoteller, uavhengig av hvilke verdensdel du har spørsmål om.

Knut Berger (50) Flykaptein i flyselskapet SAS. Har jobbet som pilot siden 1986, og vært i SAS i ni år.

EKSPERT ÉN: Redaktør i magasinet Reiselyst (tidligere Zine travel), Torild Moland (41). Foto: HANS ARNE VEDLOG
EKSPERT ÉN: Redaktør i magasinet Reiselyst (tidligere Zine travel), Torild Moland (41). Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Berger kan svare på spørsmål om alt som har med flyreisen å gjøre: Fra spesifikke flytekniske spørsmål, til råd og tips til dem som er redde eller bekymret for å fly.

Gunnar Hasle (56) Lege og zoolog. Vært lege siden 1983 og jobbet med reisemedisin siden 1992. Driver Reiseklinikken i Oslo som har over 11 000 reisemedisinske konsultasjoner i året.

Hasle kan svare på alt om reisevaksiner, sykdommer man kan pådra seg under reise, og hvilke sykdommer man bør ta hensyn når man skal ut og reise.

- Eller spørsmål om høydesyke, dykkesyke, eller om farlige dyr - som hva du skal gjøre om en leopard angriper, sier han.

Elise Marie Korsvik (40) Jurist og seniorrådgiver i Forbrukerrådet. Sitter både i flyklagenemnda og pakkereisenemnda.

Korsvik svarer på spørsmål om forbrukerrettigheter omkring alt som har med flyreiser og charterturer å gjøre.

Kan også svarer på timeshare- og ferieklubb-spørsmål, og alle andre forbrukerrelaterte spørsmål man må ha om reiser i utlandet.

Vær forberedt Er man forberedt får man mye mer ut av reisen, mener ekspertpanelet. 

- En del må faktisk planlegges i god tid, som for eksempel reisevaksiner, sier Moland.

EKSPERT TO: Flykaptein i SAS, Knut Berger (50). Foto: HANS ARNE VEDLOG
EKSPERT TO: Flykaptein i SAS, Knut Berger (50). Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer

Nordmenn har ifølge Berger blitt mer vant til å reise de siste årene, og stadig flere fungerer som sine egne reisebyråer når de bestiller reiser på internett.

Leser bruksanvisningen sist Det er ikke alltid man på forhånd kommer på hva man faktisk bør vite før man setter seg på flyet ut i verden:

- Det er vel gjerne sånn at du leser bruksanvisningen til sist. Det er først når det ikke fungerer at vi sjekker det ut, sier flykapteinen.

Ved hjelp av Dagbladets ekspertpanel kan du forhåpentligvis møte mer forberedt og få en enda mer positiv reiseopplevelse.

Send inn dine spørsmål til Dagbladets reiseeksperter allerede i dag.

EKSPERT TRE: Lege ved Reiseklinikken, Gunnar Hasle (56). Foto: HANS ARNE VEDLOG
EKSPERT TRE: Lege ved Reiseklinikken, Gunnar Hasle (56). Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
EKSPERT FIRE: Seniorrådgiver i Forbrukerrådet, Elise Marie Korsvik (40). Foto: HANS ARNE VEDLOG
EKSPERT FIRE: Seniorrådgiver i Forbrukerrådet, Elise Marie Korsvik (40). Foto: HANS ARNE VEDLOG Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling