- I Italia er alt kortreist. De bruker de råvarene de har

Her er Brimis VM-mat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Sportsinteressert som han er, sørger Brimi for at det er VM-stemning på kjøkkenet på Vianvang.

Blant sjalottløk, grønnsaker, kjeler og bakeboller står radioen strategisk plassert slik at verken kokker eller servitører går glipp av norske medaljer i italienske Val di Fiemme.

Det er radiosendingene som gjelder, TV finnes ikke på fjellrestauranten Vianvang.

- Det er fint å jobbe med radioen på. Og vi blir inspirert av gode norske prestasjoner, smiler Brimi, mens han hakker grønnsaker i ekspressfart.

Minestronesuppe Han skal koke minestronesuppe, en ekte italiensk vinterfavoritt.

- Minestrone er en klassiker. Når den er rett laget, smaker den fenomenalt. Ei slik god suppe er grunnleggende for oss kokker, det er noe vi skal kunne, sier Brimi.

Han er veldig glad i italiensk mat. Den enkle tenkningen i matkulturen inspirerer.

- Den italienske rausheten og de enkle, grunnleggende smakene - det er fenomenalt. Vi snakker mye om kortreist mat i Norge, i Italia er alt kortreist. De bruker de råvarene de har, sier Arne Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer