- I kirken fant de et hjem som var unikt, romslig og komfortabelt

Den unge familien forelsket seg i den flere hundre år gamle kirken

Å skaffe seg et hjem som både er unikt og komfortabelt kan være litt av en utfordring.

Det finnes mange spennende eksempler på slike unike hjem med spennende interiør og personlige løsninger.

Kirken som hjem Unik kan man absolutt si at dette huset i utkanten av byen Adelaide i Australia er. Her har man nemlig klart å gjøre det som en gang var en av landsbyens kirker om til et både moderne og funksjonelt hjem - med en utside som skiller seg stort fra hjem flest.

Ifølge design- og interiørnettstedet Desire to Inspire lå kirke-huset ute for salg i fjor, og ifølge eiendomsmeglerne som stod for både visning og salg var interessen for det noe spesielle huset enorm.

En gudommelig idé Ifølge nettstedet Homedsgn var det et ønske om et hjem som både var unikt, og også stort nok til sin voksende familie som gjorde at det australske ekteparet falt for idéen om å få bygget sitt nye hjem i en gammel kirke.

- Den unge familien forelsket seg i den flere hundre år gamle kirken i Houghton, like utenfor byen Adelaide, forklarer eiendomsmegler Anthony Toop hos City Realty, som hadde kirke-huset ute for salg i fjor, til nettstedet.

- Det er ingen tvil om at de både fant et hjem som var unikt i tillegg til å være både romslig og komfortabelt. Og at de gjorde en fantastisk jobb med å både pusse opp deler av bygget innvendig, og ikke minst gjøre kirken beboelig som hjem.

Kirken ble opprinnelig innviet i 1866.

Moderne interiør i Guds hus Det er slett ikke noe nytt fenomen at noen lager bolig av gamle kirker, og det finnes mange flotte eksempler fra rundt om i verden på nettopp dette. Mange av disse har en tendens til å være innredet i en stil som skal stemme overens med kirkens alder og utsmykning.

- Det var ikke et ønske denne familien hadde, forklarer Toop.

- De ønsket et hjem som skulle reflektere at de på alle måter var en moderne ung familie, med sans for både estetikk og design, og som bare tilfeldigvis hadde sitt hjem innenfor veggene på det som en gang hadde vært en kirke.

Megleren forklarer at kirken som ble gjort om til bolig i utgangspunktet var én av to kirker fra så langt tilbake som 1800-tallet i den lille byen.

- Det var noen hevede øyenbryn da prosjektet ble kjent, forklarer Toop.

- Men de aller fleste synes det var positivt at kirken, som hadde stått tom siden midt på 1970-tallet, igjen skulle fylles med liv og benyttes til noe.

Delt inn i rom og soner For å planlegge utformingen av de ulike rommene i det som i utgangspunktet slett ikke var tenkt som bolig, fikk eierne av kirken hjelp av lokale arkitekter.

Etter befaringer og planlegging endte de opp med en planløsning som ga dem følgende rom:

3 soverom 2 bad 3 toaletter Oppholdsrom med bar Vinkjeller Kjøkken Stue/familierom Alle moderne fasiliteter som stort vaskerom, garasje og hjemmekontor er selvsagt også på plass.

In å bo i kirke Denne kirke-boligen i Australia er et flott eksempel på hvordan man kan skape et moderne interiør i det som i utgangspunktet er et svært gammelt bygg, som på mange måter ikke er egnet som bolig. Men rundt om i verden finnes det også mange andre eksempler hvor kirker har blitt gjort om til hjem.

Trendforsker og sosialantropolog Gunn-Helen Øye i Eye;watch tror at mange som drømmer om noe som er helt utenom det vanlige når det kommer til bolig, kunne lett bli forført av atypiske bygg, som ikke egentlig skal være boliger.

- Det er jo en del av dette med trangen til å skille oss ut, forklarer Øye til Bonytt.no.

- Og hva er vel mer oppsiktsvekkende og unikt enn å lage hus der hvor ingen andre på en måte tenkte at det gikk an. Det er den ultimate bekreftelse på at man har klart noe som ikke alle andre klarer, og at man på en måte er hakket foran hva trend-faktor angår.

Les også: Gammel brannstasjon ble lekkert familiehjem
Fra bakeri til bolig
Denne leiligheten har basketballbane i stua

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

STEMNINGSFULLT: Ingen tegn til spøkelser, bare et veldig hyggelig hjem, sa familien om sitt unike hus. FOTO: RealestateAustralia
VINKJELLER: Hvem drømmer vel ikke om en av disse hjemme? FOTO: RealestateAustralia
HIMMELSK HUS: I Adelaide i Australia ligger denne unike kirke-boligen. FOTO: RealestateAustralia
MODERNE: Det mangler ikke på verken komfort eller stil i denne gamle kirken. FOTO: RealestateAustralia
VASKEROM: Moderne fasiliteter ble lagt inn i det gamle kirkebygget. FOTO: RealestateAustralia
ROM Å TA AV: Det manglet ikke på boltreplass da familien skulle innrede den gamle landsbykirken fra 1800-tallet. FOTO: RealestateAustralia
UTSIKT: Det skorter ikke på utearealer heller på den gamle kirkeplassen. FOTO: RealestateAustralia
HISTORISK: Den gamle kirken har en lang historie i lokalsamfunnet. FOTO: RealestateAustralia
HIMMELSK SØVN: Du kan ikke unngå å ha en god natts søvn på dette soverommet. FOTO: RealestateAustralia
SLIK ER KIRKEN INNDELT: Det finnes mange steder man kan gjøre om til hjem. Denne familien satset på en gammel kirke. Illustrasjon: RealestateAustralia
ÆRE VÆRE SÅ FLOTT: Eierne pusset opp kirke fra 1800-tallet til moderne familehjem. FOTO: RealestateAustralia
ÆRE VÆRE SÅ FLOTT: Eierne pusset opp kirke fra 1800-tallet til moderne familehjem. FOTO: RealestateAustralia Vis mer