I knallform med partner

Å pålegge seg selv et sosialt press kan gjøre deg raskere, sterkere og strammere. Les hvordan du velger partner, hvilket program som passer dere, og gode råd hvis du trener med kjæresten.

FORSKJELLIGE NIVÅER: Å ha forskjellig utgangspunkt, som form eller kjønn, er ikke til hinder for å gjennomføre disse programmene, der begge får effekt. Fra venstre Martin Norum, treningsansvarlig ved AFPT og assistent Pia Seeberg. Foto: Elisabeth Sperre Alnes.
FORSKJELLIGE NIVÅER: Å ha forskjellig utgangspunkt, som form eller kjønn, er ikke til hinder for å gjennomføre disse programmene, der begge får effekt. Fra venstre Martin Norum, treningsansvarlig ved AFPT og assistent Pia Seeberg. Foto: Elisabeth Sperre Alnes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(God torsdag)- Med treningspartner blir du tvunget til å holde avtalen du har gjort. Du tar i mer når du først er kommet på trening, fordi du får en følelse av å måtte gi jernet, sier Martin Norum, personlig trener og fagansvarlig ved Akademiet for personlig trening.

Anne Marthe Pensgaard, fagansvarlig for idrettspsykologi ved Olympiatoppen er enig.

- Vi vet jo for eksempel at toppidrettsutøvere presterer bedre når det er publikum til stede, enn om det ikke er det. Det handler om at du blir pålagt et sosialt press som gjør at du yter mer.

I en undersøkelse fra 2005 publisert i Journal of Consulting and Clinical Psychology, konkluderte forskerne med at valg av treningspartner påvirker resultatene. Testpersonene som hadde en treningspartner de fungerte bra med, gikk lettest ned i vekt kontra de som ikke hadde treningspartner eller de som ikke hadde et godt samarbeid med partneren. Hvem du velger som treningspartner har med andre ord mye å si.

Velg riktig partner Pensgaard anbefaler å velge noen som ligger omtrent på ditt eget nivå.

- Ideelt sett bør partneren være litt bedre trent enn deg, sier hun. Samtidig bør du heller ikke sikte for høyt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer