Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

- I løpet av ti uker mistet jeg ni kilo fett og blodprøvene mine ble normale

Her er 5:2-legens beste fastetips.

FRA 5:2 TIL 6:1: Når du har nådd målvekta bør du klare å holde den ved å gå over til 6:1 - å kutte kalorier bare en dag i uka. Vei deg selv noen ganger i uka, og returner til 5:2 om vekta begynner å gå oppover igjen, råder legen og BBC-profilen Michael Mosley, mannen bak 5:2-dietten. Foto: COLOURBOX
FRA 5:2 TIL 6:1: Når du har nådd målvekta bør du klare å holde den ved å gå over til 6:1 - å kutte kalorier bare en dag i uka. Vei deg selv noen ganger i uka, og returner til 5:2 om vekta begynner å gå oppover igjen, råder legen og BBC-profilen Michael Mosley, mannen bak 5:2-dietten. Foto: COLOURBOX Vis mer

(Dagbladet): - For et par år siden gikk jeg til legen for en rutinesjekk og fikk beskjed om at jeg hadde diabetes og altfor høyt kolesterol. I stedet for å ta medisiner, prøvde jeg å finne ut om det var en annen løsning - og kom over periodisk faste, forteller legen og BBC-profilen Michael Mosley.

Han er mannen som ga opphav til 5:2-begrepet - dietten hvor du faster to dager i uka og spiser som vanlig de øvrige fem.

- Mye forskning, de fleste på dyr og et titall på mennesker, tydet på at hvis jeg fastet annenhver dag (ADF) ved å kutte kaloriinntaket mitt med en fjerdedel på fastedagene, ville jeg ikke bare miste magefett, men også se store forbedringer i blodsukker- og kolesterolnivåer, sier Mosley til Dagbladet.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?