I nesten 100 år har fiskemarkedet Tsukiji vært en av Tokyos mest sagnomsuste reiseopplevelser

Flyttes i 2016: Du må se det nå, før det er for seint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

TOKYO (Dagbladet): Tsukiji, klokka 03.00.

Guideboka sa «fra 05.00 og utover», men vi er langt fra første turistene i køen på sørsida av Ginza-distriktet.

En etter en dukker de opp, sløve i blikket og lute i ryggen, før kvoten på nøyaktig 100 sjeler er fylt og dørene stenges.

Mange går hjem skuffet.

To timer seinere, med kamera i hendene og signalgule refleksvester, er en liten gruppe klare for Tokyos mest høylytte og sagnomsuste seremoni - bedre kjent som Tsukijis tunfiskauksjon.

Surrealistisk Det er en surrealistisk og fengslende opplevelse. Handelsmenn og eksperter - mange med et halvt liv tilbrakt i disse værbitte lokalene - vandrer fra dyr til dyr med forstørrelsesglass og spesialinstrumenter, før auksjonere beljer budene rundt i den ekkotunge hallen.

Prosessen koordineres etter en unik kombinasjon av bevegelser og uttrykk, nesten som et eget språk, og enkelte eksemplarer kan gå under hammeren for titusenvis av dollar.

Om kort tid vil det rubinrøde kjøttet lempes på transportfly og serveres på noen av klodens mest fornemme fiskerestauranter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer