I Reykjaviks nye, hippe område, byttes fiskere ut med trendsettere

Kaller det bare «Fishpacking District».

BRYGGELANGS: For noen år siden ble Reykjaviks fiskehavn flyttet lenger ut av sentrum. Men fortsatt ligger noen båter til kai ved Grandagarður. Foto: GJERMUND GLESNES
BRYGGELANGS: For noen år siden ble Reykjaviks fiskehavn flyttet lenger ut av sentrum. Men fortsatt ligger noen båter til kai ved Grandagarður. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

REYKJAVIK (Magasinet Reiselyst): De kaller det «Fishpacking District». For en gang var det bare fisk og fiskeri det handlet om her.

INSTITUSJON: Kaffivagninn har servert mat og drikke siden 1935 og er fortsatt et samlingssted. Foto: GJERMUND GLESNES
INSTITUSJON: Kaffivagninn har servert mat og drikke siden 1935 og er fortsatt et samlingssted. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer

På den ene siden lå havna, og på den andre siden av gata lå et langt lagerbygg som ble bygget som bølgebryter fordi havet hadde det med å slå over moloen. Her hadde fiskerne hver sitt lager.

Nå er designere og andre kreative folk i ferd med å ta over ikke bare huset, men hele området. Det er designere, kunstnere, restauranter og nisjebutikker, og det nedlagte fiskefryseriet er omgjort til maritimt museum.

Kamp om plassen - Jeg ville være der kreativiteten er. Et sted hvor folk må finne meg, sier Steinunn Sigurðardóttir.

UT MOT HAVET: Jo lenger utover Grandagarður du går, jo mer blir området preget av fiskeindustri. Og vind. Hold på hatten. Foto: GJERMUND GLESNES
UT MOT HAVET: Jo lenger utover Grandagarður du går, jo mer blir området preget av fiskeindustri. Og vind. Hold på hatten. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer

Klesdesigneren jobbet 13 år i New York, for store navn, før hun flyttet hjem til Island.

Og etter noen år langs hovedgata Laugavegur, flyttet hun hit til det hvite og lange huset med buet tak langs Grandagarður. Det er fire år siden nå. Og mye har skjedd siden da.

REISEFAKTA:

Reise hit:
Icelandair, Norwegian og SAS flyr direkte til Reykjavik fra Norge for fra cirka 1000 kroner tur-retur.

Les mer:
www.iceland.is

no.visiticeland.com

- Da kunne jeg velge mellom tre tomme lokaler. Nå kjemper folk om plassen hvis det blir et lager ledig, sier hun.

Det er første gang noe slikt skjer i den islandske hovedstaden; at et område utenfor selve sentrum blir samlingsstedet for byens kreative krefter.

Fiskersjel Selv områdets institusjon, spisestedet Kaffivagninn som åpnet allerede i 1935, er pusset opp for å friste trendy mennesker på storbyshopping.

DRILLO-NØTT - VINN REISEGAVEKORT PÅ 10 000 KRONERSvar riktig på spørsmålet under, og vær med i trekningen av et gavekort til en verdi av 10 000 kroner fra Albatros.

Spørsmål:

En kommune i Nord-Norge deler navn både med en innsjø i Etiopia og den lengste elva i et annet afrikansk land. Navn på kommune?

Send SMS med kodeordet REISE «ditt svar» til 2400.

Siste konkurransedag er søndag 11. januar.

I Dagbladet hver helg kan du ta Egil «Drillo» Olsens reisequiz. Alle quizene er også tilgjengelig på Dagbladet Pluss.(krever abonnement) 

Konkurransen er sponset av:

- Stamgjestene var nervøse da jeg tok over. De var redde for at jeg skulle forandre for mye. Men nå er de fornøyde. Og det er andre gjester også, smiler Mjöll Daníelsdottír, som overtok Kaffivagninn for et år siden.

Omtrent tvers over gata holder smykkedesigneren Ragnheiður Guðjónsdóttir til. Også hun merker godt områdets forvandling.

KREATIV STEMNING: Steinunn Sigurðardóttir elsker inspirasjonen hun får i Fishpacking District, og det høye buetaket i butikken sin. Foto: GJERMUND GLESNES
KREATIV STEMNING: Steinunn Sigurðardóttir elsker inspirasjonen hun får i Fishpacking District, og det høye buetaket i butikken sin. Foto: GJERMUND GLESNES Vis mer

- Vi har fortsatt noen fiskere her. Og dem håper jeg at vi får beholde. De er en del av sjela til stedet, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer