I sesong: Derfor skal du velge skrei fremfor torsk akkurat nå

Kan du forskjellen på skrei og vanlig torsk?

SPIS NÅ: - Det som gjør skreien så bra akkurat nå er at den har blitt fastere, fetere og mørere, sier landslagskokk Karl Erik Pallesen. Foto: Fredrik Ringe
SPIS NÅ: - Det som gjør skreien så bra akkurat nå er at den har blitt fastere, fetere og mørere, sier landslagskokk Karl Erik Pallesen. Foto: Fredrik Ringe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skreien er i sesong fra januar til april, og er på sitt absolutt beste på denne tiden av året.

Hva er det som gjør den så mye bedre enn vanlig torsk?

Skrei er torsk som gyter

- Skreien skiller seg fra torsken i denne perioden, blant annet ved at fiskekjøttet har en annen struktur, sier medeier og daglig leder ved Fisketorget i Stavanger, Karl Erik Pallesen til Dagbladet.

- Kjøttet blir hvitere, mørere og fastere, og det flaker seg lettere, slik at man må være mer forsiktig under tilberedning, sier Pallesen som også er på Norges kokkelandslag.Skreien er en torskefisk som har vokst opp i Barentshavet og senere kommer til kysten vår for å gyte i perioden januar til april.

Det faste kjøttet får den fra musklene den opparbeider seg når den vandrer de store avstandene i det iskalde vannet fra Barentshavet til Lofoten, der over førti prosent av skreifisket foregår.

En delikatesse - Det er mange som gleder seg til skreisesongen, slik andre kanskje gleder seg til hummersesongen, sier Pallesen.

- Vi har allerede solgt masse skrei, de vi får inn har en stor flott størrelse, med feit og god lever og masse rogn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer