Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

satanisme

I stedet for å skamme seg over sin dyriske natur, skulle de nyte den. 50 år med Church of Satan

I vår tid har Hollywoodkjendisene yoga, lowcarb og crossfit. For 50 år siden var satanisme og Church of Satan det store.

MUNTRE SATANISTER; Tanken var aldri å tilbe Satan, men synde og ha det gøy. Illustrasjon: Church of Satan
MUNTRE SATANISTER; Tanken var aldri å tilbe Satan, men synde og ha det gøy. Illustrasjon: Church of Satan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var 30. april 1966 i San Fransisco. Hippiene hadde allerede tjuvstartet på The Summer of Love. Anton Szandor LaVey hadde helt andre ideer. I det svartmalte huset sitt i California Street hadde han samlet en skare troende.

For dem var dette en ikke en hvilken som helst kveld, men Valborgsnatt - den viktigste kvelden i året for hekser og satanister.

LaVey hadde glattbarbert hode, djevelsk fippskjegg, prestekrage og horn i pannen. Foran seg hadde han en naken kvinne som alter. Mens han hevet nattverdskalken erklærte han 1966 som år 1 i en ny tidsalder - Satans tidsalder.

Verdens første sataniske kirke var grunnlagt.

- Menneskets dyriske natur

Som ung mann hadde LaVey jobbet som orgelspiller på alskens tilstelninger. Han hadde lagt merke til noe interessant: «På lørdagskvelder så jeg menn som kastet kåte blikk på de halvnaken jentene som danset på tivoliet. På søndag morgen spilte jeg orgel for predikantene på teltmøtene og jeg så de samme mennene på kirkebenkene med kone og barn, mens de ba Gud om tilgivelse for lystene sine. Men neste lørdag var de tilbake på tivoliet... Jeg forstod at den kristne kirken lever på skinnhellighet og at menneskets dyriske natur alltid vil seire, uansett hvor mye religionen forsøker å renske den ut.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?