Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

I Trysil har en brite gjort butikk av noe som egentlig er gratis for alle

- Dere nordmenn har en helt fantastisk ressurs.

EN HIMMEL FULL AV STJERNER: Stjernehimmelen over Trysilfjellet skinner som bare det når mørket faller på. Foto: RONNY FRIMANN
EN HIMMEL FULL AV STJERNER: Stjernehimmelen over Trysilfjellet skinner som bare det når mørket faller på. Foto: RONNY FRIMANN Vis mer

• Flere reisesaker på  db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): - Visste du at tre av fire barn i verden ikke kan se Melkeveien, spør Timothy Boocock (49) og stirrer opp på en mørk, men skinnende nattehimmel.

VINTERVAKKERT: Trysil er Norges største skidestinasjon med 67 bakker og 31 heiser. Men du trenger ikke stå på ski for å sette ris på den fantastiske naturen. Foto: DESTINASJON TRYSIL
VINTERVAKKERT: Trysil er Norges største skidestinasjon med 67 bakker og 31 heiser. Men du trenger ikke stå på ski for å sette ris på den fantastiske naturen. Foto: DESTINASJON TRYSIL Vis mer

De bor i hvert fall ikke på Trysil, for her lyser himmelen sterkere enn en lommelykt, og Melkeveien er en skinnende, klar tåkedis.

Boocock er mannen bak Trysil Star Hunting, og har tatt med gjestene opp fra Trysil sentrum og langt inn i skogen, hvor ikke engang en liten hytte forstyrrer lyset fra himmelen.

- Dere nordmenn har en helt fantastisk ressurs, dere bare vet ikke å sette pris på den, sier engelskmannen.

Stjernevandring Det måtte altså en brite til for å få nordmenn til å rette blikket oppover. I to år har Tim Boocock tatt med turister, og en rekke nordmenn, på nattevandring i Trysils himmelrike.

Her viser han fram Orions belte, Karlsvogna, Polarstjernen, og er du heldig får du også se nordlyset.
 
- Jeg er ikke astronom, men liker å ta bilder og synes himmelen er fascinerende. Det var sånn jeg fant ut at dere nordmenn har denne fantastiske stjernehimmelen, forteller han.

ENTUSIASTEN: Britiske Timothy Boocock har forelsket seg i Trysils stjerneklare himmel, og tar nå både nordmenn og utlendinger med ut i skogen. Foto: RONNY FRIMANN
ENTUSIASTEN: Britiske Timothy Boocock har forelsket seg i Trysils stjerneklare himmel, og tar nå både nordmenn og utlendinger med ut i skogen. Foto: RONNY FRIMANN Vis mer

Men etter en kveld med Boocock ute i skogen, er det kanskje flere som setter pris på denne skatten. Stjernekikking er for øvrig langt fra det eneste tilbudet på Trysil for den som ikke liker å ha ski på beina.

Aktiv uten ski Selv om Trysil er Norges største skidestinasjon med hele 67 bakker og 31 heiser, er det nok av andre alternativer:

Du kan dra på hundesledetur, fiske på isen, eller legge deg ned i et utendørs basseng og bare nyte utsikten av alle de andre som sliter rundt i snøen.
 
Eller hva med å avslutte dagen med en stemningsfull kanefart med hest og slede i den idylliske, snøkledde skogen ved Trysil hestesenter.

De staute fjordingene trekker gladelig flere hundre kilo turister i vakre vogner opplyst av fakler, og vel framme i lavvoen en kilometer inne i skogen venter et koselig bål, elggryte og grilling av marshmallows for de minste. Og også her skinner stjernene på himmelen som lamper i taket.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media