I Trysil har en brite gjort butikk av noe som egentlig er gratis for alle

- Dere nordmenn har en helt fantastisk ressurs.

EN HIMMEL FULL AV STJERNER: Stjernehimmelen over Trysilfjellet skinner som bare det når mørket faller på. Foto: RONNY FRIMANN
EN HIMMEL FULL AV STJERNER: Stjernehimmelen over Trysilfjellet skinner som bare det når mørket faller på. Foto: RONNY FRIMANN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på  db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): - Visste du at tre av fire barn i verden ikke kan se Melkeveien, spør Timothy Boocock (49) og stirrer opp på en mørk, men skinnende nattehimmel.

De bor i hvert fall ikke på Trysil, for her lyser himmelen sterkere enn en lommelykt, og Melkeveien er en skinnende, klar tåkedis.

Boocock er mannen bak Trysil Star Hunting, og har tatt med gjestene opp fra Trysil sentrum og langt inn i skogen, hvor ikke engang en liten hytte forstyrrer lyset fra himmelen.

- Dere nordmenn har en helt fantastisk ressurs, dere bare vet ikke å sette pris på den, sier engelskmannen.

Stjernevandring Det måtte altså en brite til for å få nordmenn til å rette blikket oppover. I to år har Tim Boocock tatt med turister, og en rekke nordmenn, på nattevandring i Trysils himmelrike.

Her viser han fram Orions belte, Karlsvogna, Polarstjernen, og er du heldig får du også se nordlyset.  - Jeg er ikke astronom, men liker å ta bilder og synes himmelen er fascinerende. Det var sånn jeg fant ut at dere nordmenn har denne fantastiske stjernehimmelen, forteller han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer