Ida Gran-Jansens sirupssnipper med pistasj

Ny vri på klassiske julekaker.

Ingen jul uten julekaker. Men tradisjonen som kanskje allerede kan synes foreldet er ikke mange hundre år gammel.

Inntil 1845 var det lite søtt å få i Norge, kaker var kun forbeholdt de velstående. Folk flest spiste flatbrød og lefse.

Hver gård, sin kake Med sukkerimporten på 1800-tallet ble det imidlertid fart på sakene, og de små, tørre kakene så dagens lys. Hver bygd, hver gård, sin variant.

Noen julekaker kan vi takke seilskutene for: Her er småkakenes historie.

Mange av småkakene som vokste frem er fortsatt populære den dag i dag. Serinakaker, goro, fattigmann - og sirupsnipper.

Sirupsnipper med en liten tvist Ida Gran-Jansen, vinner av Hele Norge Baker og aktuell med Idas Julebakeri på TV3 har oppdatert de klassiske sirupsnippene.

Ikke bare har hun byttet ut mandelen på toppen med pistasjnøtter, hun har også hakkete pistasjnøtter i deigen.

Oppskriften får du her, og du kan se hvordan hun lager dem i videoen over.

Frister det med julekaker for voksne? Her er julas sju sterke slag.