Ifølge Brimi er dette verdens enkleste og raskeste kake

Her får du oppskriften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.VIANVANG i Vågå (Dagbladet): På kjøkkenet hos Arne Brimi blir syrlige norske epler og pærer til søte og smakfulle høstdesserter.

Det lukter søtt og friskt av epleskrell, varme pærer og dampende eplesaft.

Kokken er glad for at høsten er kommet, med alle de gode råvarene den bringer med seg.

- Vi må bruke de fire flotte årstidene våre, og vasse litt i de mulighetene som de gir oss. Nå på høsten er det tid for å nytte det alle de flinke, norske fruktbøndene produserer, mener Brimi.

Gammeldagse gråpærer Han er i gang med å skrelle en haug med pærer.

Den gammeldagse norske gråpæra liker han veldig godt, og aller best når den har trukket seg nesten mør og fått litt varme mens den fremdeles gir litt tyggemotstand.

- En veldig enkel og god dessert er pære i karamell. Rett og slett gode, norske pærer lunet møre i en tykk karamellsaus av eplesaft eller hvitvin og godt sukker. Noen einerbær setter en ekstra spiss på smaken. Kombinasjonen av friskheten i pæra og det søte i karamellen er perfekt, og dette er så enkelt å lage at det også er en fenomenalt fin turdessert, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer