SIGNALEFFEKT: Inngangen til «Winter Wonder Land» levner ingen som helst tvil om hva markedet handler om: Jul, opp og i mente. Foto: MARIANNE WIE
SIGNALEFFEKT: Inngangen til «Winter Wonder Land» levner ingen som helst tvil om hva markedet handler om: Jul, opp og i mente. Foto: MARIANNE WIEVis mer

Ikke bli overrasket om du møter Kate Moss eller Tom Cruise

Millioner følger kjendisene og finner julestemningen her.

(Dagbladet Jul spesial): London har mange julemarkeder, men det er «Winter Wonder Land» som trekker flere millioner besøkende i året.

- Et besøk på «Winter Wonder Land» kan beskrives som å spasere inn på et filmsett, sier spanske Arora Solis fra Barcelona.

Hun var her for første gang i fjor, og ble så begeistret at hun overtalte venninnen Aida Torras til å besøke julemarkedet på årets åpningskveld.

- I Spania har vi ingenting som kan sammenliknes med dette markedet, sier Adia, før hun legger til at her får du garantert julestemning.

For alle Julemarkedet som tidligere het «Traditional German Christmas Market» har noe å tilby enhver aldersgruppe.

I Santa Land tar julenissen imot besøk og deler ut gaver til barna, og på juleverkstedet blir de minste tatt godt imot av nissens hjelpere.

I sirkusteltet inviterer Zippo Circus til en familievennlig juleforestilling på dagtid og en vinterforestilling for et mer voksent publikum på kveldstid.

Englejul «Angels Christmas Market» er «Winter Wonder Land» sin handlegate.

Denne delen av markedet består av over 100 sjarmerende trehytter som selger blant annet bruktkunst og tradisjonelle julegaver som treleker, julestrømper og julepynt.

I senteret av «Winter Wonder Land» ligger den viktoriansk inspirerte skøytebanen som har en musikkpaviljong i midten.

Her skøytes det etter funky, jazzy og romantisk julemusikk i eventyrlige omgivelser.

Millioner besøkende Anna Hope er markedsføringsansvarlig for «Winter Wonder Land».

Hun forteller at over åtte millioner mennesker har besøkt markedet siden det åpnet portene for første gang i 2007.

- Besøk av kjendiser som Kate Moss, Claudia Schiffer, Chris Martin, Tom Cruise, Liam Gallagher og Prins Harry, for å nevne noen, har gitt oss mye omtale i engelsk presse, sier hun.

Tysk og engelsk For dem som er sultne og tørste kan tyskinspirerte restauranter og treboder tilby bratwurst og øl, mens julepyntete puber og et engelsk matmarked kan friste med gløgg og engelsk tradisjonsrik julemat.

- Det er verdt å besøke oss selv om man ikke vil bruke penger på å kjøre karusell, gå på skøyter og handle julegaver, forteller Anna Hope.

- Levende musikk, juleutstillinger, et besøk hos julenissen og julestemningen er helt gratis, sier hun med et smil.

Les om flere julemarkeder du kan besøke i London, nederst i saken.