HØYT UNDER TAKET: Det er et sånt hotell hvor du ikke ville blitt overrasket om Hercule Poirot satt bak ei avis borte ved den gigantiske peisen helt innerst i lobbyen, og spionerte på alle som sjekket inn og ut. Foto: HOTELLET
HØYT UNDER TAKET: Det er et sånt hotell hvor du ikke ville blitt overrasket om Hercule Poirot satt bak ei avis borte ved den gigantiske peisen helt innerst i lobbyen, og spionerte på alle som sjekket inn og ut. Foto: HOTELLETVis mer

Ikke bli overrasket om Poirot sitter bak ei avis og spionerer

Sofistikert elganse fra svunnen tid på grensa til tacky.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Søndag): Hotelltesten.

Bilen sklir langsomt opp foran inngangen til Hotel Le Soleil i Hornby Street i sentrum av Vancouver.

Innenfor dørene på boutiquehotellet med fire stjerner, er det er så høyt under taket at resepsjonen virker liten der den er plassert blant marmorsøyler, store malerier, og noen elegante møbler som ønsker velkommen.

DELUXE TWO TWIN BEDROOM: Rommet har egen stue med en ekstra TV - alle Hotel Le Soleils 119 rom er suiter. Foto: HOTELLET
DELUXE TWO TWIN BEDROOM: Rommet har egen stue med en ekstra TV - alle Hotel Le Soleils 119 rom er suiter. Foto: HOTELLET Vis mer

Det er et sånt hotell hvor du ikke ville blitt overrasket om Hercule Poirot satt bak ei avis borte ved den gigantiske peisen i lobbyen og spionerte på alle som sjekket inn og ut.

Sofistikert Det er som hotellet selv beskriver: Sofistikert verdenselganse fra svunnen tid. Samtidig er det på grensa til tacky. Men for anledningen kjøper vi konseptet med gull, mørkt tre, og dyptfarget møblement.

Ønsker velkommen gjør også en blid resepsjonist, som straks sender ut et par pikkoloer for å hjelpe oss.

Den ene tar hånd om bilen og plasserer den i hotellets betjente garasje for 150 kroner natta. Den andre ser på at vi løfter ut bagasjen og viser vei mens vi triller den selv bort til heisen.

Lattermildt må vi innrømme at vi kanskje hadde forventet en håndsrekning siden hotellet tross reklamerer for det, men vi svelger det i oss.

TV-stue Rommet, et deluxe two twin bedroom, er i tiltalende biedermeierstil som resten av hotellet. Badet har badekar med dusj, og er kledd i italiensk marmor fra topp til tå.

MIDT I SMØRØYET: Byen ligger rett utafor døra. Fra Hotel Le Soleil har du kort vei til shopping i Robson Street, Granville Street og Gastown.
MIDT I SMØRØYET: Byen ligger rett utafor døra. Fra Hotel Le Soleil har du kort vei til shopping i Robson Street, Granville Street og Gastown. Vis mer

Rommet har egen stue med en ekstra TV - alle Hotel Le Soleils 119 rom er suiter.

Så om en dag med shopping i Vancouvers utallige shoppingstrøk tærer på forholdet, kan man fint se på TV i hvert sitt rom mens humørene kjøles ned.

Eventuelt kan du blåse ut på YWCA Health and Fitness Centre rett bortenfor. Som hotellgjest betaler du 55 kroner pr. økt, og da har du tilgang til vekter, kondisjonsapparater og et svømmebasseng

Kongelig følelse At hotellet skryter på sin egen hjemmeside av å ha blitt plassert på topp-hundre-lista blant alle verdens hoteller av Resorts & Great Hotels Magazine, kan så være.

Det som er sikkert er at vi føler at vi har et snev av blått blod i årene der vi slapper av på de myke og behagelig sengene hvis pute og dyne - begge av dun - skal være trygge for de aller mest allergiske blant oss.

Frokost i byen På Hotel Le Soleil er ikke frokost inkludert i prisen.

Mat får du på hotellets restaurant The Copper Chimney Restaurant vegg i vegg.

Restauranten har en koselig toskanskinspirert atmosfære som fungerer perfekt til et glass vin før du går i seng.

Det er like greit å nyte dagens mange måltider på de utallige andre spisestedene byen byr på, da opplever du også mer.

Midt i smørøyet Byen ligger rett utafor døra. Fra Hotel Le Soleil har du kort vei til shopping i Robson Street, Granville Street og Gastown.

Det mangfoldige markedet på Granville Island ligger et steinkast unna. Det gjør også Stanley park, vi kunne fortsatt i det uendelige.

Når vi sjekker ut av hotellet er det med en trist mine. Vi skulle gjerne blitt på det litt overdådige hotellet med den lune atmosfæren litt lenger. Satt oss ned med Hercule Poirot i lobbyen og spionert litt.