+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Kjøpe bruktbil:

Ikke gå i bruktbilfella

I løpet av de neste månedene kommer 200.000 nordmenn til å kjøpe ny, brukt bil. Du behøver ikke være bilekspert for å avsløre fellene som koster deg tusenvis av kroner.

AVSLØR FEILEN SELV: - Mange av de dyre feilene kan du fint avsløre, selv om du ikke er bilekspert, sier Asbjørn Rognes, som har testet biler for NAF i mange år. Foto: NAF
AVSLØR FEILEN SELV: - Mange av de dyre feilene kan du fint avsløre, selv om du ikke er bilekspert, sier Asbjørn Rognes, som har testet biler for NAF i mange år. Foto: NAFVis mer

I år kommer rundt 450.000 brukte biler til å skifte eier i Norge – tre ganger så mange som det selges nye. Å kjøpe en bruktbil som er tre-fire år gammel, er relativt uproblematisk.

isse omsettes ofte gjennom merkeforhandlere, har fulgt service, har dokumentert kilometerstand og har fortsatt litt igjen på den fem eller sju år nybilgarantien norske bilimportørene gir.

Slik avslører du feil

Det er når du skal kjøpe en litt eldre bil at du bør være ekstra oppmerksom. Biler som er mer enn fem-seks år gamle selges ofte fra frittstående forhandlere eller av privatpersoner.

Selv om du ikke er ekspert på biler, kan du ganske enkelt avsløre noen av de dyreste feilene på en bil før du skriver under kontrakten.