STRENGT: Sikkerhetskontrollører kan ta mobilen din om de fatter mistanke. Og mistanken kan bli større om du ikke får slått den på.  Foto: AVINOR
STRENGT: Sikkerhetskontrollører kan ta mobilen din om de fatter mistanke. Og mistanken kan bli større om du ikke får slått den på. Foto: AVINORVis mer

Ikke gå tom for strøm her

Også norske sikkerhetsvakter kan ta mobilen din.

Dinside Dagbladet har tidligere videreformidlet amerikanske Transportation Security Administration (TSA) sin siste uttalelse:

Har du ikke batteri på mobilen, nettbrettet eller PC-en i sikkerhetskontrollen på direkteruter til USA, kan dingsen nektes adgang på flyet. For fatter vaktene interesse for en av dine elektroniske enheter, er det ikke akkurat mindre mistenksomt om du ikke kan slå den på.

Slik kommer du deg raskest gjennom sikkerhetskontrollen

Advarselen kommer som et ledd i et økt sikkerhetsnivå på slike ruter. Derfor kan det være en dårlig idè å komme på flyplassen med tomt batteri framover.

Men vil disse nye reglene gjelde også på norske flyplasser?

Familier på tur i sommer kan se etter dette skiltet i sikkerhetskontrollen

Ingen norske planer - Vi registrerer at amerikanske myndigheter skjerper sikkerhetstiltakene ved blant annet at mobiltelefonen får en ekstra sjekk i sikkerhetskontrollen, forteller senior kommunikasjonsrådgiver Marit Kvarum i Luftfartstilsynet til Dinside.

Tilsynet har ansvaret for at nasjonale og internasjonale regelverk blir fulgt på norske flyplasser.

- Men sikkerhetsnivået på norske lufthavner er allerede høyt og det foreligger i dag ingen planer om en ytterligere forsterkning av de eksisterende tiltakene.

Derfor bør du ta med flaska, men ikke vannet, gjennom sikkerhetskontrollen

Kan likevel skje - Betyr dette at det ikke blir noe krav til reisende fra Norge til USA om at elektroniske enheter må kunne skrus på ved sikkerhetssjekk?

- Det vil ikke være vanlig praksis per nå, men dersom sikkerhetskontrolløren finner det nødvendig kan dette også forekomme på norske flyplasser, svarer Kvarum.

- En kontrollør kan nekte deg å ta med en dings dersom den volder bekymring. Det er ikke noe nytt, men skjer veldig sjeldent.

Med andre ord: Sørg for å ha strøm på dingsene dine også på norske flyplasser.

Sjekk for eksempel denne nødladeren
Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.