Norgesferie:

Ikke gjør denne tabben i sommer

Slenger du kofferten på senga, kan det koste deg 50 000 kr.

Se etter dette: Veggedyrene trives godt under senga du skal sove i. Bruk lommelykt og let før du legger deg. Foto: Folkehelseinstituttet
Se etter dette: Veggedyrene trives godt under senga du skal sove i. Bruk lommelykt og let før du legger deg. Foto: Folkehelseinstituttet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Veggedyr finnes på en rekke norske overnattingssteder - ikke bare i utlandet. Og nå advarer eksperter nordmenn mot å tro at de ikke kan få med seg veggedyr hjem fra norske hotell, campingplasser og pensjonat etter norgesferien. Og en enkel feil kan bli veldig kostbar.

I 2019 ble det rapportert 3058 tilfeller av veggedyr til Folkehelseinstituttet.Tallet har aldri vært høyere, og det er en økning på 360 prosent i løpet av de ti siste åra. I 2010 var tallet 669 tilfeller.

Travel sommer i vente

- Vi regner med at denne sommeren med reiser i Norge blir like travel som de somrene hvor vi også kan reise utenlands. For veggedyr finnes over hele landet. Og vi frykter at veggedyrproblemene går under radaren på mange steder der man vanligvis ikke er så nøye på å sjekke forholdene før utleie, sier Tor Iljar, daglig leder i firmaet Dogpoint, som ved hjelp av hunder påviser veggedyr både i bagasje og boliger.

- Vi opplever at spesielt campingplasser fornekter det faktum at de kan ha veggedyr i hyttene sine. Mens hoteller er blitt flinkere til å ta problemet på alvor. I tillegg må man ikke glemme at veggedyr finnes i bobiler og på private overnattingssteder, sier Iljar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.