Ikke glem pyramidene

'

VENTER PÅ TURISTENE:  Pyramidene i Giza utenfor Kairo er berømte. Men se opp for kameldriverne, som gjerne vil ha ekstra tips. Foto: Kirsten M. Buzzi/Dagbladet
VENTER PÅ TURISTENE: Pyramidene i Giza utenfor Kairo er berømte. Men se opp for kameldriverne, som gjerne vil ha ekstra tips. Foto: Kirsten M. Buzzi/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Egypt seiler opp som vinterens ferievinner. Solsikkert og bare en times lengre flytur unna enn Kanariøyene, er det mange som velger Egypt for sol og badeferie i vinter.   Planlegg turen  Det er mye som er verdt å få med seg på en ferietur til Egypt. Dykking, og snorkling i Rødehavet. Men Egypts kjente kulturskatter ligger ikke akkurat ved feriestedene Hurghada, Egypt, El Gouna, Makadi Bay, Soma Bay eller Sharm el-Sheikh.

Det krever en god del forhåndsplanlegging om du vil se Pyramidene ved Giza, Sfinxen, kongegravene eller templene.

Reisearrangørene tilbyr utflukter til de kjente kulturopplevelsene fra alle badestedene i Egypt. De bør forhåndsbestilles, for å være sikker på å få plass. Fra Hurghada er det for eksempel kolonnekjøring til Luxor. Fra Luxor er det fly til Aswan. Pyramidene i Giza utenfor Kairo er en togtur eller en flyreise fra badestedene i Hurghada.

  To uker Ekspertene anbefaler å sette av to uker til Egypt-ferien. Ei uke til soling og bading, snorkling og dykking i Rødehavet.

Og en uke til å se noen av Egypts kulturskatter. Eller et cruise på Nilen. Det er dette du husker når du kommer hjem, og som gir de gode feriebildene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer