MOR OG SØNN: Suzanne Aabel synes det var vanskelig å vente med å introdusere ny partner for sønnen Michael (6). - Jeg var dødsforelska, sier hun. Foto: John T. Pedersen
MOR OG SØNN: Suzanne Aabel synes det var vanskelig å vente med å introdusere ny partner for sønnen Michael (6). - Jeg var dødsforelska, sier hun. Foto: John T. PedersenVis mer

Ikke la barna få møte den nye kjæresten for tidlig

- Jeg var nok litt for raskt ute, sier Suzanne Aabel.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er en stor greie å få seg ny kjæreste når du har barn fra før. Du må huske at det er du som etablerer deg, sier Solveig Vennesland, samlivsrådgiver og familieterapeut.

- Om du bare dater noen, bør du unngå å la barna møte personen. Hvis barn spør direkte, kan man svare ærlig at man har vært på kino eller middag med en god venn.

Hun synes det er viktig å la barn få slå seg til ro med situajonen. Det kommer også an på om det er gått lang tid fra man skilte seg fra den forrige partneren.

- Ikke introduser barna for partneren din før dere har vært kjærester i ett år. Du må vise mye hensyn og respekt overfor barna, råder Vennesland.

- Gikk til helvete - Jeg var nok litt for raskt ute med å introdusere sønnen min for begge kjærestene jeg har hatt. Når man er så forelska tror man at alt går bra, sier Suzanne Aabel (32), journalist og skribent, til Dagbladet.Hun fikk kjæreste etter å ha vært singel i ti år. Da forholdet var over, tok det ikke lang tid før hun ble sammen med en mann hun hadde kjent en veldig god stund. - Da bestemte jeg meg for at det skulle være oss, vi hadde jo forlova oss og skulle flytte sammen. Jeg fant ingen grunn til å vente med å la ham få møte Michael, som var fem år den gangen, sier Aabel.- Det skulle jeg ikke ha gjort. Forholdet gikk jo til helvete, sier Aabel.Hun råder andre til å gi barn en litt rolig start. De første gangene trenger man ikke å introdusere personen som den nye kjæresten til mamma.- Vent lenger enn du tror, da er du mer sikker på om forholdet kommer til å vare. Å vær litt mer voksen enn du har lyst å være er alfa og omega, sier hun.

Trussel

For barna er den nye partneren en helt likegyldig person, og vil framstå som en konkurrent, og en trussel for familiehyggen. Spesielt om dette er en person som mor eller far har hatt et forhold til før det ble slutt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn