Ikke la deg skremme av klørne, dette er festmat

Prøv Charlotte Mohns pepperkrabbe à la Singapore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

(Dagbladet): Høsten er nemlig toppsesong for krabbe.

Delikatessen kan fiskes hele året, men det er om høsten den er på sitt mest smakfulle.

Da har den brukt sommeren på å vokse seg stor og god.

KLART FOR KRABBEFEST: Høsten er toppsesong for krabbe. Foto: Mette Møller / Dagbladet
KLART FOR KRABBEFEST: Høsten er toppsesong for krabbe. Foto: Mette Møller / Dagbladet Vis mer

Kokt krabbe smaker friskt og mildt av hav, og trenger ikke mye tilbehør. Litt sitron, dill, majones og god loff - og du har alt klart til en flott krabbefest.

Har respekt for klørne Som ekte innlandskrabbe er Charlotte Mohn egentlig litt redd for å ta i levende krabber. Hun har stor respekt for klørne etter en gang å ha hatt en sprellende krabbe hengende i fingeren.

Men det smakfulle krabbekjøttet nyter hun gjerne, og foretrekker å skaffe seg delikatessene fra en god fiskedisk i nærheten.

FREDAGSKOKK: Charlotte Mohn (34) er en av Dagbladets faste kokker på fredager. Hun har vunnet stor anerkjennelse for sin kokekunst, og er til daglig frilanser og medeier i Opaker Gård i Hedmark. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
FREDAGSKOKK: Charlotte Mohn (34) er en av Dagbladets faste kokker på fredager. Hun har vunnet stor anerkjennelse for sin kokekunst, og er til daglig frilanser og medeier i Opaker Gård i Hedmark. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

- Jeg spiser mye krabbe nå på høsten. Nykokt krabbe smaker fantastisk. Den har så mye smak, og etter min mening er det bare ferskvannskrepsen som kan konkurrere, sier Charlotte.

Hun står bøyd over et stort fat nykokte krabber og renser konsentrert ut alt det fine krabbekjøttet fra hus og klør. Gjestene skal få krabbecocktail til forrett denne gangen.

Klassisk krabbecocktail - Jeg bladde litt i en Ingrid Espelid-kokebok, og ble inspirert til å lage klassisk krabbecocktail med mais. Mais og krabbe passer veldig godt sammen, og dette er en nydelig forrett, sier Charlotte.

ENDELIG FREDAG!

Denne artikkelen er fra Dagbladet Endelig Fredag.
Vi ønsker deg ei god helg!

Dressingen lager hun enkelt av majones, litt worcestersaus, sitron og sukker, og serverer krabbecocktailen i delikate, høye glass.

Når du skal koke krabber sjøl, er det aller best å bruke sjøvann, dersom du har tilgang på det. Ellers tilsetter du 50 gram salt per liter vann.

Bruk en diger kjele og legg krabbene oppi når vannet er kokt opp. Legg på lokk og la dem trekke i 20 minutter. Løft så ut krabbene, la dem renne av seg og legg dem til avkjøling med skallet ned.

- Krabbe er også noe ungene lett kan like. Smaken er så mild og fin, og det er litt spennende å spise krabbeklør, sier Charlotte.

En smak av Singapore Nettopp den milde smaken tåler også litt kontrast med pepper og krydder.

En av Charlottes favoritter er singaporske pepperkrabber.

På samme måte som Japan har sin sushi, har Singapore sine krabber, og tilbereder dem ofte med mye krydder.

- Dette er en spennende oppskrift med masse grovmalt pepper og asiatisk krydder. Smaken blir bare helt nydelig, sier Charlotte Mohn.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer