Ikke la den lave prisen lure deg

Dette er en skikkelig god vin.

NAVARRA: Gran Feudo Reserva kommer fra vindistriktet Navarra, som ligger like nordøst for Rioja. Foto: Arnie Stalheim
NAVARRA: Gran Feudo Reserva kommer fra vindistriktet Navarra, som ligger like nordøst for Rioja. Foto: Arnie Stalheim Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå er vi på oppløpssiden inn mot jul, og om du ikke allerede har smakt på både ribbe, pinnekjøtt og lutefisk, så har du mye å se frem til.

Vår vinanbefaling denne uken representerer i så måte en kontrast, da den ikke passer til den typiske, tradisjonsrike, norske julematen. Akkurat det skal du ikke henge deg så mye opp i. Dette er nemlig en meget god spansk rødvin, og den kommer i en pen eske, som gjør den til en perfekt julegave. Og gavene skal jo, som kjent, åpnes først når julemiddagen er fortært.

Vår vin kommer fra Navarra, like nordøst for Rioja. Vinen er da også laget på den samme hoveddruen man bruker i Rioja, nemlig tempranillo, men her supplert med cabernet sauvignon og merlot. Produsenten heter Chivite, og vinen er lagret i halvannet år på franske og amerikanske eikefat.

Gran Feudo Reserva 2005, vnr 684801, kr 107,90, 85 poeng. Dyp og klar rubinrød farve, som såvidt begynner å tippe mot murstein i kant. Modne mørke bær i duften med tydelig innslag av treverk og vanilje fra eikefatene. Også et hint av urter. God fylde med rik frukt, passe syre og en lang ettersmak med tanniner så fine som pudder. Det er et ganske kraftig eikepreg her, men samtidig nok frukt til å balansere det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer