Ikke lenger farligst i Sopranos-land

USAs farligste by finner du lenger vest.

 NY PÅ VERSTINGTOPPEN:  St. Louis topper nå statistikken over USAs farligste byer. Her etterforsker FBI væpnet ran mot en pengetransport i august i år. FOTO: ERIK M. LUNSFORD, St. Louis Post-Dispatch/AP/SCANPIX.
NY PÅ VERSTINGTOPPEN: St. Louis topper nå statistikken over USAs farligste byer. Her etterforsker FBI væpnet ran mot en pengetransport i august i år. FOTO: ERIK M. LUNSFORD, St. Louis Post-Dispatch/AP/SCANPIX.Vis mer

St. Louis i delstaten Missouri midt i USA har nå erstattet Camden som USAs farligste by, viser amerikansk kriminalstatistikk.

Det ble i fjor registrert 2.070 tilfeller av voldskriminalitet per 100.000 innbyggere i St. Louis, mot et gjennomsnitt på 429 på landsbasis, viser en ny rapport fra CQ Press.

Det er nok til at byen kommer øverst på listen over farlige byer i USA.

På annenplass kommer Camden i New Jersey - Tony Sopranos og østkystmafiens «hjemstat». Camden har tidligere toppet listen. Detroit, Michigan, ligger på tredjeplass.


Tryggest i NY State USAs tryggeste by er Colonie med 80 000 innbyggere, en forstad til delstatshovedstaden Albany i New York.

 FREDELIG:  Colonie, en forstad til delstatshovedstaden Albany i New York (ja, for det er ikke New York City som er hovedstad), er rangert som den tryggeste byen i USA. Her fra en markering Tea Party-bevegelsen hadde i Albany i april i år. FOTO: GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX.
FREDELIG: Colonie, en forstad til delstatshovedstaden Albany i New York (ja, for det er ikke New York City som er hovedstad), er rangert som den tryggeste byen i USA. Her fra en markering Tea Party-bevegelsen hadde i Albany i april i år. FOTO: GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX. Vis mer

USAs føderale politi FBI advarer mot den statistiske rangeringen og understreker at en mer detaljert analyse er nødvendig for å få et riktig bilde av tilstanden i hver enkelt by.

(NTB - Reuters).

 LANDEMERKE:  Gateway Arch - Porten mot vest - er det ufarlige landemerket i St. Louis. FOTO: AP/SCANPIX.
LANDEMERKE: Gateway Arch - Porten mot vest - er det ufarlige landemerket i St. Louis. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer