GANEFART-VINNEREN: Hans Petter Klemmetsen driver Smag og Behag i Grimstad, og ble i dag kåret til beste spisestedet langs vei og sjø. FOTO: OLE C.H. THOMASSEN
GANEFART-VINNEREN: Hans Petter Klemmetsen driver Smag og Behag i Grimstad, og ble i dag kåret til beste spisestedet langs vei og sjø. FOTO: OLE C.H. THOMASSENVis mer

Ikke noe annet sted i landet får du bedre mat langs veien

Dette er vinneren av Ganefart 2012.

Hole (Dagbladet): Grimstads nyskapning innen matglede og foredling av lokale råstoffer trakk det lengste strået blant de åtte finalistene i årets kåring av det beste spisested langs veien.

Hans Petter Klemmetsen (35), grunder, kokk og daglig leder for Smag og Behag, mottok i dag prisen som deles ut for fjerde gang siden 2006.

- Fantastisk og et vanvittig godt klapp på skulderen, sier Klemmetsen til Dagbladet umiddelbart etter utdelingen.

LOKALT: Kortreist og lokal mat er blitt suksess i Grimstad. Foto: SMAG OG BEHAG
LOKALT: Kortreist og lokal mat er blitt suksess i Grimstad. Foto: SMAG OG BEHAG Vis mer

- Vi startet for litt over et år siden og har satset på lokal mat.

Delikatesse Statsekretær Harald Buttedahl i Landbruks og matdepartementet, la i sin tale vekt på at det var åtte meget gode finalister og regionvinnere som konkurrerte om hedersprisen og 50 000 kroner.

Konseptet med delikatessebutikk og lunsjbar hele året, kombinert med restaurant i sommerhalvåret og selskaper, har vært vellykket og tatt vel i mot av lokalbefolkning, sommergjester og andre forbifarende turister.

- Det var en gammel drøm som jeg klarte å realisere med hjelp fra gode partnere, forklarer  den nybakte Ganefart-vinneren.
 
Inpirerende Det er viktig at det skjer noe nytt  i småbyer som Grimstad, forklarer Klemmetsen.
 
- Prisen er en inspirasjon til å bygge videre på og er en bekreftelse på at det er viktig det vi holder på med, avslutter årets Ganefart-vinner. 

De åtte regionale vinnerne: • Hedmark/Oppland: Torsætra, Skreia, Oppland • Trøndelag/Møre og Romsdal: Nilsgardstunet, Stordal, Møre og Romsdal • Agder og Rogaland: Smag og Behag, Grimstad, Aust-Agder • Hordaland og Sogn og Fjordane: Bekkjarvik Gjestgiveri, Austevoll, Hordaland • Buskerud, Telemark og Vestfold: Gretteberg kafe, Haugastøl, Buskerud • Akershus, Østfold og Oslo: Villa Mat og Mer, Mysen, Østfold • Troms og Finnmark: Røkenes Gård og Gjestehus, Ervika, Troms • Nordland: Restaurant Bojer, Thon Hotels Svolvær, Nordland