Ikke noen annen by vil flere nordmenn reise til i 2013

Du blir garantert ikke ferdig på en langhelg.

NEW YORK: Rimelige flyturer over Atlanteren bidrar til at New York ligger på storbytoppen neste år.  Å vandre gatelangs er favoritten på storbyferien, som her på Timers Square. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
NEW YORK: Rimelige flyturer over Atlanteren bidrar til at New York ligger på storbytoppen neste år. Å vandre gatelangs er favoritten på storbyferien, som her på Timers Square. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZIVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Storbyreiser blir stadig mer populært blant reiselystne nordmenn.

Hver tredje av oss har tenkt å reise til en storby i løpet av 2013, viser en ny undersøkelse Norstat har gjennomført for Finn reise.

- Ikke uventet kommer New York på topp, en by mange drømmer om å reise til på grunn av shopping, filmreferanser og fantastiske attraksjoner, sier Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise.

At flyselskapene lanserer rimelige turer over Atlanteren bidrar også, mener han.

London Ifølge undersøkelsen er London byen nest flest ønsker å reise til. Barcelona er den tredje mest populære storbyen.

Deretter følger Roma, København, Paris, Berlin, Praha og Stockholm. Mens Oslo ligger på 13. plass, etter Dubai og Istanbul.

LONDON: På andreplass på storbytoppen. Foto: GEIR BØLSTAD
LONDON: På andreplass på storbytoppen. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer

- De mest populære storbyene har gjerne det felles at ulike områder av byen har klare identiteter. New York har Manhattan, London har Soho, og Barcelona har Barcelonetta, sier Rolf Forsdahl, direktør for reiseliv i Virke.

Dessuten har de det til felles at du ikke blir ferdige med byene på en langhelg eller ei uke. De populære destinasjonene er de du ønsker å besøke igjen og igjen, mener Forsdahl.

Se og gjøre - Det er stor forskjell i hva vi liker å gjøre i storbyen, sier Terje Berge.

Mange liker å vandre gatelangs. Gode mat- og drikkeopplevelser kommer også høyt opp på lista. Sightseeing og shopping er også populært. Mens færre oppsøker kunst og kulturtilbud.

Mange kvinner ønsker å bruke tid på shopping, mens menn er mer motivert enn kvinner til å oppsøke utesteder.

- Heldigvis er vi enige i mye, men det kan være lurt å avklare forventningene på forhånd, sier Terje Berge.

Undersøkelsen viser også at 20 prosent oppsøker utesteder.

Hotell Nordmenn er enige om hva som er viktig når man bestiller hotell.

Beliggenhet er det viktigste. Deretter kommer pris. Brukeranmeldelser er viktigst blant de under 30, og mindre viktig blant de eldre.

Nordmenn skiller seg litt ut ved at vi er så opptatt av beliggenhet.

- Folk fra andre land er gjerne opptatt standard og servicetilbudet på hotellet og for eksempel restaurant- og bartilbudet. For nordmenn er det to ting som gjelder; beliggenhet og pris, sier Forsdahl.