- Ikke råd til varm mat hver dag

Enslige minstepensjonister har en pensjon som ligger langt under EUs fattigdomsgrense. Uverdig, mener Pensjonistforbundet.

BEDRE KÅR: Generalsekretær i Pensjonistforbundet Harald Olimb Norman vil heve minstepensjonen for enslige til 2,8G. 28.april møter han arbeidsminister Robert Eriksson. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet
BEDRE KÅR: Generalsekretær i Pensjonistforbundet Harald Olimb Norman vil heve minstepensjonen for enslige til 2,8G. 28.april møter han arbeidsminister Robert Eriksson. Foto: NINA HANSEN/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Noen sier de ikke har råd til å kjøpe varm mat hver dag. I et velstandssamfunn som Norge bør slike basale ting være på plass, sier generalsekretær i Pensjonistforbundet, Harald Olimb Norman.

EUs fattigdomsgrense var for Norge i 2014 på 216 000 kroner i året. En enslig minstepensjonist, og pensjonister med ektefelle som har en inntekt under 2G og som ikke har pensjon, mottar 173 274 kroner i året i pensjon.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer