Ikke snu i døra selv om det river i nesa

Bader du her blir du fort vant til lukta.

DET STORE TREKKPLASTERET: Hotellgjester har gratis inngang til spaet med innendørs saltvannsbasseng. Alt er geotermisk oppvarmet, og man blir fort vant til svovellukten.
DET STORE TREKKPLASTERET: Hotellgjester har gratis inngang til spaet med innendørs saltvannsbasseng. Alt er geotermisk oppvarmet, og man blir fort vant til svovellukten.Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet Inne og ute): Hotelltesten.

- Reykjavík Natura? Å, du mener Loftleidir?

Drosjesjåførene i den islandske hovedstaden kjenner Icelandairs nyrenoverte hotell godt - men da ved dets gamle navn. Helt fra 1964 har det vært hotell ved flystripa på den vesle innenriksflyplassen.

ROMSLIG SENG: Rommet dekket alle behov, men var overraskende slitt i forhold til det stilige resepsjonsområdet.
ROMSLIG SENG: Rommet dekket alle behov, men var overraskende slitt i forhold til det stilige resepsjonsområdet. Vis mer

Utenfra sett virker både fasade og beliggenhet pussig, men snart føyer de seg inn i rekken av sjarmelementer ved dette 220-roms «grønne» hotellet.

Det finnes ikke flystøy, og det gammeldagse turkise bygget viser seg å være toppmoderne inni.

Slitt, men komfortabelt Vi valgte et standardrom, som var overraskende slitt i forhold til det stilige resepsjonsområdet, men som dekket alle behov. (Be om å få et av de mange nyoppussede, eller slå på stortromma og be om en av de to suitene!)

Senga er romslig og komfortabel, og gardinene lystette. Og godt er det, for selv på forsommeren er det nesten ikke mørkt på nattetid i Reykjavík.

Ved vannkokeren kunne vi godt tenkt oss de samme kvalitetsteene som tilbys til frokost, og ikke billigste sort svart posete samt frysetørret kaffe.

Hvorfor spare på de små detaljene som betyr så mye?

Den nevnte frokosten er imidlertid en drøm. I den luftige spisesalen vrimler det av hjelpsom betjening, buffeen tilbyr alt drivstoffet du kan ønske deg før en lang dag til Geysir, Gullfoss og Thingvellir, og den originale utsikten til sletter med parkerte småfly like utenfor vinduet krydrer måltidet.

Gratis spa Det store trekkplasteret blant velvære- og fritidstilbudet er spaet, med gratis inngang for hotellgjester.

Her finner du et innendørs saltvannsbasseng, som er akkurat langt nok til å få litt mosjon før du inntar en av de to stilfulle og brennhete badstuene.

Her er alt geotermisk oppvarmet, og svovellukten blir du fort vant til.

Vi prøvde ikke «Wanna mingle?», et tilbud der du som hotellgjest får komme på middag hjemme hos en islandsk familie, men med islendingenes varme lynne ville det sikkert vært en fin opplevelse.

Prøv også yoga- og treningstimene som tilbys hotellgjester uten tillegg i prisen.

• Her finner du Dagbladets hotelltester.