Ikke som den typiske ferdighytta

Arkitekten ønsker å serieprodusere hytta med de stramme formene.

FERDIGHYTTER I SÆRKLASSE: Arkitekt Gudmundur Jonsson har tegnet denne hytta på  Bjergøy i Ryfylke slik at den passer for serieproduksjon.  FOTO: Jiri Havran
FERDIGHYTTER I SÆRKLASSE: Arkitekt Gudmundur Jonsson har tegnet denne hytta på Bjergøy i Ryfylke slik at den passer for serieproduksjon. FOTO: Jiri Havran Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I denne minimalisthytta på Bjergøy i Ryfylke trenger du ikke tv. Her er det nemlig arkitektens tanke at den store peisen midt i glass-ytterveggen, rett ut mot horisonten, skal gi eierne nok å fordype seg i på sene sommerkvelder og stjerneklare netter.

Slike store glassfelter og ditto terrasser ser du også i arkitekt Reiulf Ramstads egen hytte på Hvaler og den finske hytta som kan være Nordens råeste sjøhytte.

Arkitekten satser på serieproduksjon - Målet for denne minimalistiske hytta på 112 kvadratmeter er for øvrig å få satt den i serieproduksjon, sier Oslo-arkitekten Gudmundur Jonsson som har signert Bjergøy-prosjektet.

Slike såkalte ferdighytter i regi av arkitekter og designere representeres ellers av blant andre de trendy Woody småhyttene og de nye design hyttemodellene som er kommet på markedet.

Minimalismen som alternativ til standardhyttene Arkitekten er islandsk, og han har hatt egen prakis i mange år i Norge. Han mener denne typen renlinjete hytter med store vinduer representerer en ny generasjon fritidhus.

- De er altså et alternativ til de tradisjonelle laftehyttene med små vinduer høyt oppe på veggen. De finnes det tusenvis av over hele landet, sier Jonsson til Bonytt.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer