Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ikke til noen annen av Kanariøyene reiser det flere nordmenn i vinterferien

Klassikeren lå på topp også i fjor.

FERIEFAVORITT: Playa de Las Canteras i Las Palmas er nesten fire kilometer lang. I år som i fjor, er Gran Canaria nordmenns mest populære reisemål i vinterferien, ifølge reisebyrået Ticket. Foto: MORTEN STOKKAN
FERIEFAVORITT: Playa de Las Canteras i Las Palmas er nesten fire kilometer lang. I år som i fjor, er Gran Canaria nordmenns mest populære reisemål i vinterferien, ifølge reisebyrået Ticket. Foto: MORTEN STOKKAN Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Las Palmas på Gran Canaria, og Tenerife er de mest populære reisemålene i vinterferien. På tredjeplass finner du Bangkok, etterfulgt av London, skriver reisebyrået Ticket i en pressemelding.

Reisebyrået ser en klar økning til soldestinasjonene i vinterferien. Mest populær er Gran Canaria (fly til Las Palmas), men langreisene til Thailand øker sammenlignet mot vinterferien i fjor.

Bestillingene til Bangkok øker med 11 prosent, mens Phuket øker med 2 prosent.

GRAN CANARIA: Blant dem som oppsøker sola i vinterferien, er Gran Canaria mest populær, her fra Playa Del Ingles. Også langreisene til Thailand øker sammenlignet mot vinterferien i fjor, ifølge Ticket. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
GRAN CANARIA: Blant dem som oppsøker sola i vinterferien, er Gran Canaria mest populær, her fra Playa Del Ingles. Også langreisene til Thailand øker sammenlignet mot vinterferien i fjor, ifølge Ticket. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Ticket er det nest største reisebyrået i Norge, og selger private reiser fra de ledende charter- og reisearrangørene, cruiserederier og fly- og hotellselskaper. Statistikken gir derfor en grei pekepinn på nordmenns reisevaner.

Trege med bestillinga Ticket-tallene viser også at vi pakker reisen vår selv mer enn vi gjorde tidligere.

- Vi er mer opptatt av fleksibilitet, og pakker reisene i større grad selv. Vi merker også at mange er tregere med å bestille, sier markedssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen til Dagbladet.

Det er ikke nødvendigvis så lurt med tanke på vinterferieukene.

- Vi merker selvfølgelig at andelen skoler er mer restriktive med å gi ferie, og at det derfor er stort press på vinterferieuka. Det blir raskt fullt, og prisene blir deretter, sier Wolff Andresen.

SOLHUNGRIGE: - Mange søker sol og varme. Normalt er andelen størst blant nordlendinger og vestlendinger av de som velger å reise utenlands i vinterferien, sier direktør for Virke reise utland, Sverre McSeveny-Åril til Dagbladet. Foto. MORTEN STOKKAN
SOLHUNGRIGE: - Mange søker sol og varme. Normalt er andelen størst blant nordlendinger og vestlendinger av de som velger å reise utenlands i vinterferien, sier direktør for Virke reise utland, Sverre McSeveny-Åril til Dagbladet. Foto. MORTEN STOKKAN Vis mer

Og selv om du fortsatt finner ledige turer, er de gjerne veldig dyre.

Er du for seint ute med å finne billetter, så fortvil ikke. Det finnes også mye du kan gjøre i Norge slik at vintereferien blir et eventyr for hele familien.

Velger solsikkert Ifølge Wolff Andresen velger nordmenn helst tradisjonelle, solsikre reisemål i ferien. Gran Canaria er suveren på toppen og passer for alle aldersgrupper, mener hun.

At Gran Canaria er populært bekreftes av blant annet informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian:

- Gran Canaria er en klassiker også i vinterferien. I tillegg ønsker mange å reise til Thailand, Florida, New York, Malaga, Alicante, Roma og Barcelona, sier han til Dagbladet.

25 prosent på tur - Vinterferien er en av feriene mange velger å reise bort. De siste åra har cirka 25 prosent tatt vinterferie, sier Sverre McSeveny-Åril, som er direktør for Virke reise utland.

Av disse har rundt 40 prosent dratt til utlandet. Det er grovt regnet en halv million nordmenn.

Han er ikke overrasket over Gran Canaria ligger på topp.

- Mange søker sol og varme. Normalt er andelen størst blant nordlendinger og vestlendinger av dem som velger å reise utenlands i vinterferien, sier McSeveny-Åril til Dagbladet.