Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ikke uten grunn den er blitt en snakkis

Nå er foto-appen også ute for Android.

I VINDEN: VSCO Cam er fotoappen alle snakker om. Den lar deg fikse opp mobilbildene dine på enkelt vis.  Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
I VINDEN: VSCO Cam er fotoappen alle snakker om. Den lar deg fikse opp mobilbildene dine på enkelt vis. Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer

DinSide.no: Er du lei av Instagram? Da er det greit å vite at det finnes flust av gode alternativer.

VSCO Cam er ingen nykommer, og appen ble lansert for iPhone i fjor. Den har for lengst blitt en av de mest populære fotoappene på App Store.

Nå har også Android-utgaven kommet, og det har gjort at fotoappen har blitt en snakkis den siste tida.

Det er ikke uten grunn:

VSCO Cam er nemlig et friskt pust blant et uendelig antall fotoapper til mobilen.

Redigering og effekter Ikke bare er den utrolig enkel å bruke, den har et godt utvalg flotte filtere - ti følger med som standard. I motsetning til apper som Instagram kan du også tilpasse mange av innstillingene på hvert filter.

Tanken med appen er å hjelpe deg til å gjøre hvert eneste bilde du tar til et lite kunstverk. Søker du opp hashtagen #vscocam på Instagram, skjønner du sikkert hva vi mener.

Appen har dessuten det aller viktigste av redigeringsmuligheter, inkludert justering av eksponering, fargetemperatur og kontrast. Du kan også beskjære, rotere og gjøre bildene skarpere.

Ja, og så trenger du ikke melde deg inn i et sosialt nettverk for å kunne ta bildene, noe mange sikkert setter pris på.

Android-appen mangler litt Fotoappen er gratis å laste ned, men du kan kjøpe ekstra filterpakker og redigeringsverktøy som in-app-kjøp.

iOS- og Android-utgaven er relativt like i bruk, men sistnevnte mangler noe funksjonalitet i forhold til førstnevnte. For eksempel kan du i kamerafunksjonen på Iphone justere fokus og eksponering separat med to fingre, men det er ikke mulig på Android.

BRUKERGRENSESNITTET: Fra venstre ser du skjermbilder av biblioteket, så et bilde med filtervalg og til slutt et bilde med redigeringsverktøyene. Foto: KIRSTI ØSTVANG
VENSTRE SIDEMENY: Dette er alt av funksjonalitet VSCO Cam byr på. Du kan faktisk dele bildene med andre VSCO-brukere om du vil i et publiseringssystem kalt Grid. Kjekt om du vil fronte fotoene dine for andre entusiaster. Foto: KIRSTI ØSTVANG
I VINDEN: VSCO Cam er fotoappen alle snakker om. Den lar deg fikse opp mobilbildene dine på enkelt vis. Foto: KIRSTI ØSTVANG

Brukergrensesnittet er pent og minimalistisk, men er du veldig vant til Instagram, vil du kanskje synes det er tungvint å navigere fram og tilbake mellom de ulike verktøyene.

Heldigvis er appen kjapp i bruk. Det kommer godt med når man skal fikse bildene sine i en fei. Det er mulig å ta bilder i appen, men du kan også hente inn bilder fra kamerarullen.

Ferdigfiksede bilder kan deles til Instagram, Facebook, Twitter og epost - og på Android får man langt flere delingsmuligheter på grunn av den innebygde delingsfunksjonaliteten i operativsystemet.

VSCO Cam lastes ned fra Google Play Store for Android-enheter, og fra App Store for iOS-enheter.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

LES MER PÅ DINSIDE.NO:
Verdens kjappeste kamera-app
Ti smarte måter du kan bruke mobilkameraet på