Ikke vær for ærlig og nøy deg med et halvgodt bilde

Slik lykkes du best i nettdating.

HELT PÅ NETT: Margret Hellebust og Terje Valderhaug traff hverandre for fem år siden via sukker.no. Her med barna Petter (2,5) og Selma (4mnd).
Foto: Elisabeth Sperre Alnes
HELT PÅ NETT: Margret Hellebust og Terje Valderhaug traff hverandre for fem år siden via sukker.no. Her med barna Petter (2,5) og Selma (4mnd). Foto: Elisabeth Sperre Alnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet God torsdag): - Alle kjenner noen som har gjort det, eller så har de gjort det selv. Nettdating er ikke lenger tabu, mener Øyvind Isaksen, gründer og daglig leder av Softmaker, et firma som driver flere datingnettsteder.

Flere undersøkelser har tatt tempen på nettsjekking. Allerede for to år siden var det dobbelt så mange som fant hverandre på nett som på byen.

Margret Hellebust og Terje Valderhaug møttes gjennom nettdatingtjenesten «Sukker.no» i 2007. Begge mener personligheten blir mer synlig på nett, enn på et trendy utested.

- Hadde vi møtt hverandre på byen, ville nok Margret dratt uten å legge igjen telefonnummeret sitt, spøker Valderhaug.

Han tror det har blitt vanlig å vente lengre med å slå seg til ro, og at mange kan oppleve at den sosiale møtearenaen blir sterkt begrenset innen de har rukket å finne seg en partner.

- Unge mennesker treffer nye folk hele tida, mens de litt eldre ikke får utvidet horisonten på samme måte, mener han.

Isaksen tror også det er enklere å finne hverandre fra dataskjermen.

- Vi har blitt vant til å ta i bruk nye metoder for å treffe nye mennesker. På nettet er det lettere å treffe likesinnede, fordi disse siles ut på bakgrunn av interesser, personlighetstrekk og andre kriterier. Sjekklisten er klar i forkant, noe som gjør datingen mye lettere, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.