OPPSKRIFT PÅ INDISK KYLLING: Så lettvint kan indisk kylling være... Foto: Christopher Sjuve
OPPSKRIFT PÅ INDISK KYLLING: Så lettvint kan indisk kylling være... Foto: Christopher SjuveVis mer

Indisk har aldri vært enklere

Med dette trikset blir indisk mat en lek.

I vinterkulda er godt krydret mat et must. Som oftest vender jeg meg til India for inspirasjon for å finne smaksbombene - denne biryanien for eksempel.

«Indisk mat» er en like vanskelig og enda mindre presis merkelapp enn «hinduisme». Mens hinduisme i beste fall kan defineres som «religioner som praktiseres i India» (fritt etter hukommelsen fra studietida på 90-tallet), kan ikke dette overføres på «indisk mat».

Indisk mat oppsto nemlig i Birmingham, England. I alle fall den indiske maten de fleste i Vesten forbinder med begrepet. Den ble laget av innvandrere fra India? Nei da, fra Pakistan.

Den «indiske» maten serveres i såkalte «Balti houses» i Birmingham. En godt fundert hypotese er at ordet «Balti» kommer fra provinsen Baltistan nord i Pakistan (men, dette er stadig omstridt (Wikipedia). «Curries» ble veldig populært på 1980- og 90-tallet og har siden spredt seg til resten av England og Vesten.

Ikke vanskelig å lage Det behøver slett ikke være vanskelig å lage kompliserte smaker. Veldig mye indisk mat er svært forseggjort, men det behøver det ikke være for å få fram de store smakene. Du kan sjekke den superenkle tikka masalaen eller den kule risen her.

Den «indiske» oppskriften jeg serverer her, lages på følgende superenkle vis: Kjør løk, hvitløk, krydder og olje i kjøkkenmaskinen. Ha det i en kjele, stek til løken er myk, legg i kylling og vann. Kok i 20 minutter. Vips!

Oppskriften finner du nedenfor.


Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.