HELGEMENYEN: Indisk kyllingrett Foto: Erik Hannemann
HELGEMENYEN: Indisk kyllingrett Foto: Erik HannemannVis mer

Indisk treretters du vil elske

Denne helgen krydres med indisk mat.

Endelig fredag! Og denne helgen skal det sannelig bli god lukt i huset! Skal du lage denne herlige, krydrede maten anbefaler jeg å kikke over krydderhylla før du går i gang. Først ut er løkringer:

Onion bhajis - indiske løkringer Det er noe eget med de deilige, sprø og krydrete godsakene du får på indiske restauranter. Heldigvis er det ikke helt umulig å bringe den magien hjem. Oppskriften med løkringer du finner nedenfor er ganske enkel å følge. Uansett er c-momentet her å vise måtehold når du skal ha på røra og når du skal fritere. Ikke for mye røre, og ikke friter for mye av gangen.

Hovedrett Indisk kylling Det er kyllingen som spiller hovedrollen denne helgen. Oppskriften er enkel å følge. Her får de herlige indiske krydderiene følge av cashewnøtter og kokosmelk.

Dersom jeg har overskudd skal jeg jammen lage nan-brød også! Faktisk er det veldig tilfredstillende når det er så enkelt som dette. Jeg trenger ikke ris når jeg har så gode nan-brød, men om du ikke vil bake nan-brød kan du lage ris, for eksempel en godt krydret variant.

Og så et lite tips til alle som frykter at indisk mat blir for sterk: Det hjelper ikke med vann, det gjør vondt verre. Yoghurt funker derimot bra. Derfor kan det være smart å lage en liten raita som du kan servere ved siden av.

Mango lassi En naturlig avslutning på et deilig, indisk måltid er en mango lassi. Ikke laget det før? Kjør mangokjøtt, yoghurt, vann, sukker noen myntebladene i en blander - vips! Noen liker et lite dryss med kardemomme på toppen.

Ha en velsmakende, godt krydret helg!

Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.