Influensavaksine kan beskytte mot hjerteinfarkt

Du kan ha god nytte av å ta den - også før du fyller 65.

BESKYTTENDE EFFEKT:  I Norge anbefales eldre over 65 år å ta influensavaksine hvert år. Nå tyder ny forskning på at også yngre pasienter kan ha god nytte av vaksinen - for å forebygge hjerteinfarkt. Foto: COLOURBOX
BESKYTTENDE EFFEKT: I Norge anbefales eldre over 65 år å ta influensavaksine hvert år. Nå tyder ny forskning på at også yngre pasienter kan ha god nytte av vaksinen - for å forebygge hjerteinfarkt. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vaksinasjonsprogrammer som retter seg mot spesielle målgrupper, beskytter ikke like mange som aldersbaserte anbefalinger gjør. Derfor kan det hende personer som ville hatt nytte av influensavaksine, ikke får det, sier forsker Anita Heywood ved University of New South Wales i Australia til Dagbladet.

- Vi argumenterer derfor for at myndighetene her til lands skal utvide aldersgruppa som oppfordres til å vaksinere seg til å gjelde fra 50 år - da denne aldersgruppa i høy grad rammes av kroniske sykdommer og har høy risiko for hjerte- og karsykdommer, fortsetter hun.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer