Ingeborg-Marie (25) ble nonne

- Jeg fikk ikke tanken ut av hodet. Jeg måtte bare prøve det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet, God torsdag): I kapellet på Lunden kloster ved Linderud i Oslo sitter åtte nonner og ber. Det eneste som høres er stillheten. Det er midt i morgenbønnen. Én av dagens fem bønner de ber i fellesskap. Ute gryr dagen til liv. Inne ber søstrene om fred, glede og for dem som sørger.

Den eldste av de elleve søstrene på Lunden kloster er 87 år. Den nest yngste 39. Aller yngst er 25 år gamle søster Ingeborg-Marie fra Trondheim.

- Det var nok møtet med stillheten her som var den største overgangen fra livet før, sier hun.

Etter morgenbønnen viser Ingeborg-Marie vei til stua i det vakre murbygget. Innredningen er sparsom, og store vinduer slipper lyset inn i gangene. På veggene henger krusifikser og bilder av Jesus.

Drømte om å bli nonne Ektemann og barn, karriere og kontroll over eget liv. Ingeborg-Marie har vært inne på tanken om at det kunne ha blitt bra.

26. mai i år avga hun likevel et midlertidig løfte om å vie sitt liv til det å være nonne. Om tre år gir hun etter planen sitt løfte om å være nonne livet ut.

- Jeg tenker ganske mye på den dagen. Jeg forbereder meg, ser fram til og drømmer om den, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer