TRENDY?: Er mat uten gluten sunt? Ikke nødvendigvis... Foto: NTB Scanpix
TRENDY?: Er mat uten gluten sunt? Ikke nødvendigvis... Foto: NTB ScanpixVis mer

Ingen helsegevinst av glutenfri mat

Du blir hverken sunnere eller tynnere av glutenfrie produkter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det skyller en sunnhetsbølge over landet. Glutenfri mat har aldri vært så populært. Matbutikker melder om en kraftig økning i salg. I tillegg kommer det stadig nye glutenfrie produkter. 

Det bekrefter Kine Røysland, kommunikasjonsansvarlig ved Norgesgruppen, kjeden som eier flest matbutikker i Norge.

Gluten • Gluten er en blanding av de to proteinene gliadin og glutenin. • Det finnes i kornslagene hvete, bygg, rug, spelt, emmer og enkorn.• Havre inneholder ikke gluten men havre kan få med seg gluten fra andre kornslag både på åkeren og i produksjonsprosessen for å lage havregryn eller havremel.Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

Men har du ikke en diagnose om at du ikke tåler gluten, eller har cøliaki, gir det ingen helsegevinst.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn