BILLIGST HOS REISESØKEMOTORENE: Vi fant de billigste flybillettene hos reisesøkemotorene. Uten unntak. Foto: NTB SCANPIX/KRISTIN SØRDAL
BILLIGST HOS REISESØKEMOTORENE: Vi fant de billigste flybillettene hos reisesøkemotorene. Uten unntak. Foto: NTB SCANPIX/KRISTIN SØRDALVis mer

Ingen tvil: Slik får du alltid de billigste flybillettene

Vi har testet prisene hos flyselskapene og nettreisebyråer.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside.no): Vi har til sammen sjekket 180 flypriser til fem populære storbyreisemål.

Prisene er sjekket hos tre store flyselskaper, samt hos tre store reisesøketjenester, for å se hvor du får de billigste billettene: Hos flyselskapene eller hos reisebyråene?

Svaret er soleklart: Du får alltid lavest pris hos reisesøketjenesten.

Les også: Slik får du fatt i billigbillettene

Rått parti Vi har sjekket prisene til Amsterdam, Paris, London, København og Praha, hver dag i en arbeidsuke. Vi har innhentet priser fra SAS, Norwegian og KLM, Expedia, Finn og Gotogate.

Når vi ser på hvor vi får den laveste prisen, på alle søkedagene og til alle destinasjonene, er det rått parti:

Reisesøketjenestene kommer alltid opp med lavest pris.

Kun i tre tilfeller kan prisene fra flyselskapene direkte, matche prisene vi får fra reisesøketjenestene.

Og da får vi samme pris, flyselskapenes billettpriser kommer aldri under reisesøketjenestenes priser.

Du kan se alle prisene nederst i artikkelen. Merk at vi der bare viser de billigste av flyselskapenes priser og de billigste av reisesøketjenestenes priser, for de ulike destinasjonene og dagene for pris-innhenting.

Les også: - Ikke kjøp flybillettene på en mandag

Ikke automatisk billigst Vi har konstatert at reisesøketjenestene alltid vil gi deg de laveste prisene. Dette er selvsagt ut ifra prisene vi har innhentet.

Men det er likevel ikke slik at en hvilken som helst reisesøketjeneste er bedre enn et hvilket som helst flyselskap.

Dette vil kunne endre seg med hvilke selskaper du søker hos, hvor du skal, og eventuelle kampanjer.

Det er heller ikke slik at et hvilket som helst reisesøk alltid finner billigere billetter enn et hvilket som helst flyselskap.

Det ser vi også fra prisene vi har innhentet: Den laveste prisen hos noen av reisesøketjenestene er noen ganger høyere enn den laveste prisen hos flyselskapene.

Men den billigste billetten hos flyselskapene er alltid dyrere enn den billigste billetten hos de dyreste reisesøketjenestene.

Les også: Se når på året det lønner seg å gjøre flybestillingen

Her er det billigst! I vår pristest, er det én soleklar vinner som i flest tilfeller finner de laveste flyprisene:

• Finn.no finner de laveste flyprisene i 23 av 25 tilfeller • Expedia er billigst i to av 25 tilfeller, og like billig som Finn i fem tilfeller • Gotogate er aldri billigst • Norwegian tangerer Finn eller Expedia i tre tilfeller, da med nøyaktig samme pris som billigste reisesøketjeneste
Finn.no samler flyreiser fra en rekke reisesøkemotorer. Her har vi valgt det billigste alternativet på reisene vi har søkt på.

Her er de laveste flyprisene Tabellen viser de billigste flyselskapene og de billigste reisesøketjenestene, til våre fem storbyer, og priser innhentet mandag til fredag.

Vi gjør oppmerksom på at alle prisene er uten eventuelle kredittkortgebyr, tillegg for bagasje eller setegebyr. Dette vil komme i tillegg for dem som ikke har dette inkludert i prisen.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.