Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

- Ingen vet bedre enn meg hvor mye Esben fortjener dette

Kaja Rambæk Holmboe-Bang er gift med mannen bak Maaemo.

STOLT: Kaja Rambæk Holmboe Bang, kona til kjøkkensjef Esben Holmboe Bang, bare måtte ned på restauranten for å dele gleden over Maaemos tredje michelinstjerne.  Foto: BJØRN LANGSEM
STOLT: Kaja Rambæk Holmboe Bang, kona til kjøkkensjef Esben Holmboe Bang, bare måtte ned på restauranten for å dele gleden over Maaemos tredje michelinstjerne. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Jeg bare måtte ned hit for å dele gleden, sier Kaja Rambæk Holmboe Bang.

Hun sitter i et hjørne av restaurant Maaemo og snakker vekselvis med de ansatte og ektemannen på telefon fra København.

- Esben hilser. Han er så glad, så glad. Og så stolt, sier Kaja, som selv er utdannet kokk.

Esben fortjener det

Kaja Rambæk Holmboe Bang kaller det som har skjedd i morgentimene «helt utrolig fantastisk».

Hun er kjempestolt av mannen sin, som har klart det ingen andre har klart før ham i Norge. Først kapre to stjerner i Michelin-guiden, deretter tre. Maaemo har nå flere stjerner enn Noma, som har to.

- Ingen vet bedre enn meg hvor mye Esben fortjener dette, sier Holmboe Bang til Dagbladet.

Maaemo er historisk på mange vis. Da restauranten i 2012 tildelt to stjerner, var det første gang en restaurant i Norden ble tildelt to stjerner direkte.

Norge kan antakelig takke Kaja for Esben. Hadde ikke danske Esben truffet norske Kaja og forelsket seg så grundig at han flyttet til Norge, ville det neppe vært en restaurant som Maaemo her i landet.

Arbeidskrevende

Hvor mange timer ektemannen nedlegger ukentlig for å holde det høye nivået, vil hun ikke ut med. Bare at det er «veldig mange».

Maaemo er nå i selskap med Geranium i København, som blir Danmarks første restaurant med tre stjerner i den prestisjefylte guiden. Geranium er drevet av stjernekokken Rasmus Kofoed, som både har vunnet gull, sølv og bronse i Bocuse d'Or.

Kaja Rambæk Holmboe-Bang er heller ikke fremmed for hardt arbeid, som en av gründerne bak den nye lokalmatbutikken på Tøyen, Lille Tøyen Kolonial.

Hun er antakelig Norges gladeste ektefelle i dag. Barna Rasmus og Jakob har også grunn til å være stolte. Telefonen kimer ustanselig.

Feiringen tar de når Esben kommer hjem.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media