ALT FOR HÅND: - Vi snur og vender
på hver flaske, såkalt riddling, til
vinen er klar til endelig korking.
Her ser vi gjæren samler seg
i toppen, forklarer Inger Marie Gulvik Holten. Foto: Sverre Christian Jarild
ALT FOR HÅND: - Vi snur og vender på hver flaske, såkalt riddling, til vinen er klar til endelig korking. Her ser vi gjæren samler seg i toppen, forklarer Inger Marie Gulvik Holten. Foto: Sverre Christian JarildVis mer

VINPRODUKSJON

Inger Marie (56) hoppet av næringslivet - ble vinbonde

Inger Marie Gulvik Holten (56) tok farvel med livet som næringslivsleder og satset istedet på produksjon av håndlaget øl og vin hjemme i Stavern.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Å være med mormor på hand­letur i kjøttbutikken og i delika­tesseforretningen – for en liten jente var det kjempespennende! Mormor plukket ut de beste råvarene, hun var kresen. Hun laget selvfølgelig all maten fra grunnen av.

Inger Marie Gulvik Holten deler gjerne med seg av sin barnsoms solfylte minner. De er tross alt mye av grunnen at hun sluttet i jobben som næringslivsleder, og sammen med mannen satset som vinbonde i Stavern.

- Hjemme i Stavern hadde vi det veldig fritt, vi kunne ta med venner hjem, koke mat og bake kaker. Jeg har alltid vært glad i god mat og drikke, som jeg kan nyte i godt lag – i en god atmosfære, sier Inger Marie.

- Maten trenger ikke nødvendigvis å være så avansert, men råvarene må være gode, sier hun.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn