Hormonell prevensjon og depresjon

Ingrid (23) fikk panikkanfall og tvangstanker etter at hun begynte på ny prevensjon

Ny forskning viser at det er flere som opplever det samme som henne. 

Psykiske konsekvenser: Ingrid Hegland (23) ble syk etter at hun begynte på prevensjon. I starten tenkte hun ikke på at det kunne skyldes p-staven hun nylig hadde satt inn. Foto: Tommy Ellingsen 
Psykiske konsekvenser: Ingrid Hegland (23) ble syk etter at hun begynte på prevensjon. I starten tenkte hun ikke på at det kunne skyldes p-staven hun nylig hadde satt inn. Foto: Tommy Ellingsen  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forbruket av prevensjon blant kvinner har økt med 16 prosent de siste ti åra, ifølge Reseptregisteret. De fleste bruker p-piller og i 2015 fikk 236 000 kvinner utskrevet resept. Også bruk av langtidsvirkende prevensjon som p-stav, kopper- og hormonspiral øker.

I september ble det publisert omfattende forskning der de fant at p-piller, minipiller og langtidsvirkende prevensjon kan medføre økt risiko for at brukeren blir diagnostisert med depresjon eller får skrevet ut resept på antidepressiva. Samlet er det en 40 prosent økning av risiko etter seks måneder.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer