Du leser nå Dagbladet Pluss
Psykiske konsekvenser: Ingrid Hegland (23) ble syk etter at hun begynte på prevensjon. I starten tenkte hun ikke på at det kunne skyldes p-staven hun nylig hadde satt inn. Foto: Tommy Ellingsen 
Psykiske konsekvenser: Ingrid Hegland (23) ble syk etter at hun begynte på prevensjon. I starten tenkte hun ikke på at det kunne skyldes p-staven hun nylig hadde satt inn. Foto: Tommy Ellingsen  Vis mer

Hormonell prevensjon og depresjon

Ingrid (23) fikk panikkanfall og tvangstanker etter at hun begynte på ny prevensjon

Ny forskning viser at det er flere som opplever det samme som henne. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Forbruket av prevensjon blant kvinner har økt med 16 prosent de siste ti åra, ifølge Reseptregisteret. De fleste bruker p-piller og i 2015 fikk 236 000 kvinner utskrevet resept. Også bruk av langtidsvirkende prevensjon som p-stav, kopper- og hormonspiral øker.

I september ble det publisert omfattende forskning der de fant at p-piller, minipiller og langtidsvirkende prevensjon kan medføre økt risiko for at brukeren blir diagnostisert med depresjon eller får skrevet ut resept på antidepressiva. Samlet er det en 40 prosent økning av risiko etter seks måneder.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer