Innen en radius på en kilometer rundt Den røde plass ligger severdighetene tett

Selv i Europas største by kan du fint være fotturist.

SETT FRA INNSIDEN: Slik ser Den røde plass ut fra innsiden av Vasilijkatedralen. Til høyre kjøpesenteret GUM, rett fram Det statlige historiske museet og til venstre Lenin-mausoleet. Foto: GUNNAR SOHLBERG HAGEN
SETT FRA INNSIDEN: Slik ser Den røde plass ut fra innsiden av Vasilijkatedralen. Til høyre kjøpesenteret GUM, rett fram Det statlige historiske museet og til venstre Lenin-mausoleet. Foto: GUNNAR SOHLBERG HAGEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

MOSKVA (Dagbladet): Har du en langhelg i millionbyen Moskva, er Den røde plass et godt utgangspunkt. Innen en radius på en kilometer ligger severdighetene tett. 

Start ved den ikoniske Vasilijkatedralen i sørenden av plassen. Byggverket med de ti fargerike, løkformede kuplene er blant verdens mest fotograferte.

Russlands første tsar, Ivan den grusomme, fikk katedralen bygd på 1500-tallet. Da byggverket sto ferdig, skal Ivan ha fått øynene stukket ut på arkitektene, Barma og Postnik Yakovlev, slik at de aldri igjen skulle kunne skape et liknende mesterverk.

For 350 rubler, cirka 50 kroner, kan du også oppleve katedralen fra innsida.

Historisk bru Da den tyske 19-åringen Mathias Rust landet et småfly på Bolsjoj Moskvoretskij-brua rett utenfor Kreml i 1987, skapte han furore i det gamle Sovjetunionen.

Det er den samme brua som tidligere visestatsminister Boris Nemtsov ble skutt og drept av ukjente gjerningsmenn i 27. februar i fjor.

I dag valfarter turister og russere til åstedet daglig. Mange legger ned blomster, og systemkritiske russere har hevdet at president Putin hadde noe å gjøre med likvidasjonen av sin fremste politiske motstander.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer