<strong>Tørke:</strong> Dette området var fylt med vann. Nå har store deler av lokalbefolkningen blitt tvunget til å flytte fordi de ikke lenger kan livnære seg på Poopó-innsjøen i Bolivia. Foto: Reuters / NTB Scanpix
Tørke: Dette området var fylt med vann. Nå har store deler av lokalbefolkningen blitt tvunget til å flytte fordi de ikke lenger kan livnære seg på Poopó-innsjøen i Bolivia. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Innsjøen var landets nest største. Nå er den fullstendig uttørket

Det som en gang var en 2500 kvadratkilometer stor innsjø er borte. Poopó-sjøen i Bolivia kommer kanskje aldri tilbake. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Der det tidligere var rikt dyreliv, både på land og i vann, er det nå helt øde.

Poopoósjøen var 120 km lang og 30 km bred, og lå i Altiplano-området - en enorm høyslette i Andesfjellene, vest i Bolivia. Innsjøens forsvinning har ført til at store deler av samfunnet som livnærte seg på vannet blir tvunget bort fra området.

- Det er tørt fra hjørne til hjørne. På 90-tallet var det minst 2000 kvadratkilometer med vann her, sa Valerio Calle Rojas, en av fiskerne som har vært avhengig av innsjøen, til Reuters tidligere i år.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer