GJENÅPNING? Et investeringsselskap har kjøpt aksjene i Rygge Sivilie Lufthavn, og vil gjenåpne den i 2018 eller 2019. Om Ryanair kommer tilbake, er uvisst. Foto: NTB Scanpix
GJENÅPNING? Et investeringsselskap har kjøpt aksjene i Rygge Sivilie Lufthavn, og vil gjenåpne den i 2018 eller 2019. Om Ryanair kommer tilbake, er uvisst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Investeringsselskap vil gjen­åpne flyplassen på Rygge

Vil drive «liten, enkel og effektiv» flyplass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Investeringsselskapet Jotunfjell Partners, som sto bak taxfreebutikken på Rygge, har kjøpt alle aksjene i Rygge Sivile Lufthavn og vil gjenåpne flyplassen.

Selskapet har overtatt alle aksjene i Rygge Sivile Lufthavn AS (RSL), selskapet som tidligere drev Moss Lufthavn Rygge, og som eier terminalbygg og andre sivile anlegg på Rygge.

Orkla Eiendom, Thon Holding, Østfold Energi og Østfold fylkeskommune har eid RSL inntil nå, men har solgt samtlige aksjer til investeringsselskapet. En pressemelding fra Rygge Airport AS sier at «Jotunfjell Partners AS' inntreden og avtale bekrefter deres felles syn på de muligheter som eksisterer for en liten, enkel og effektiv flyplass».

– Vi håper denne støtten kan komme sitt formål til gode ved at Rygge Airport AS og Jotunfjell Partners AS finner grunnlag for et samarbeid fremover tuftet på at disse to aktørene synes å ha en sammenfallende målsetting om å reetablere sivil flyplassdrift på Rygge», sier styreleder Ole K. Sivertsen i Rygge Airport AS.

Taxfree-erfaring

Jotunfjell har også kommet til enighet med selskapets hovedbank DNB, og ifølge en pressemelding «presentert realistiske planer for videre drift av lufthavnen». Selskapet eier blant annet Airport Retail Group, som sto for taxfree-driften på flyplassen før den ble lagt ned i november i fjor.

– Vi har drevet taxfree-salg og annen handelsvirksomhet på flere flyplasser, vi kjenner flyplassen på Rygge godt og har et mål om ny flyplassdrift. Gjennom dialog med RSL om deres forsøk på videre drift har vi lært at det er mye som skal klaffe, og at det vil ta tid å etablere et forsvarlig trafikkgrunnlag, sier Kristoffer Olsen i Jotunfjell i en pressemelding.

Oppstart i 2018 eller 2019

Olsen vil ikke si helt spesifikt når man satser på oppstart av flyplassen. Han sier at det kanskje skjer allerede i 2018, men utelukker ikke at flyplassen ikke åpnes før i 2019.

Inn i styret for den nye lufthavnen går blant annet Espen Ettre, Roel Huinink og Alf Reidar Fjeld. De har mange års erfaring fra Oslo Lufthavn Gardermoen, flyplassene Schiphol og Arlanda og Sandefjord lufthavn Torp.

Rygge Airport AS meldte seg tidlig som interessert i å overta driften av flyplassen, men har slitt med å få fullfinansiert prosjektet. (NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer