Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Inviterer 300 millioner kinesere - til Danmark

Danskenes utenriksminister Anders Samuelsen skrur på sjarmen i Kina 

VIL HA SELSKAP: Danmark inngår et samarbeid med en stor kinesisk reiseportal og satser på å øke turismen fra Kina med 25 prosent. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VIL HA SELSKAP: Danmark inngår et samarbeid med en stor kinesisk reiseportal og satser på å øke turismen fra Kina med 25 prosent. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Danskenes utenriksminister Anders Samuelsen er i Kina og benytter anledningen til å invitere 300 millioner kinesiske turister til Danmark.

– Vi har et svært sterkt politisk og økonomisk samarbeid med Kina, som jeg ønsker å styrke gjennom samtaler med kineserne. Men også gjennom en ny og historisk avtale med reiseportalen Dianping, sier Samuelsen.

Dianping har over 300 millioner brukere, og Danmark er første europeiske land som inngår en avtale med reiseportalen.

Avtalen er en del av det dansk-kinesiske turiståret 2017, der ett av målene er at antallet kinesiske overnattinger i Danmark skal øke med 25 prosent i løpet av de kommende to årene.

I dag besøker den danske utenriksministeren Shanghai, før han fortsetter til Beijing der han blant annet skal ha samtaler med sin kinesiske kollega Wang Yi. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media