iPad: Mediebrett med hengelås

Apple surfebrett er brukervennlig og forbrukerfiendtlig på samme tid.

HOLDER DEG FAST: Steve Jobs' og Apples surfebrett er brukervennlig og forbrukerfiendtlig på samme tid. Som alle Apples medieprodukter er iPad full av teknologi som tar fra deg kontrollen med innholdet du kjøper. Foto: Scanpix
HOLDER DEG FAST: Steve Jobs' og Apples surfebrett er brukervennlig og forbrukerfiendtlig på samme tid. Som alle Apples medieprodukter er iPad full av teknologi som tar fra deg kontrollen med innholdet du kjøper. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Da Stephen Colbert dro fram en iPad fra smokingen under Grammy-utdelingen forleden, kunne man formelig se teknobegjæret lyse i øynene på Jay-Z og de andre i salen. Men hva var det egentlig de hadde så lyst på?

En tastaturløs PC? En forvokst smarttelefon man ikke kan ringe med? En glorifisert iPod? Et lesebrett på steroider? En hjemmekino i Mikke Mus-format? En lomme-Mac for folk med klovnebukser? Eller, som jeg har spekulert i tidligere, simpelthen en betalingsterminal for sofakroken, selveste Medieindustriens Redning?MEDIEOMTALEN skulle tilsi at Apples surfebrett er alt dette, og mer til. Under lanseringen gjorde Apple-sjef Steve Jobs til og med et hederlig forsøk på å selge den som et verktøy for innholdsproduksjon. iPad leveres med programpakken iWork, som er Apples svar på Microsofts Office, og kan således, i teorien, brukes til å lage tekstdokumenter, regneark og presentasjoner. Men alle som har forsøkt å skrive noe lenger enn en tekstmelding på en iPhone som ligger flatt på pulten, vet bedre. Mail, chat og småprat i sosiale medier, ja. Tekstbehandling og tallknusing? Jeg tviler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer